KRS247.no

Henter værvarsel...

Spent før nypremiere på «Etterlyst: Jesus»

Etter å ha spilt nærmere 100 forestillinger for fulle hus på Det Norske Teateret i Oslo, er Bjørn Eidsvåg nå klar med sin teaterturné på stykket som har fått anmelderne til å trille høye terningkast. Hos rockepresten fra Sauda med over 40 år i bransjen er det premierenerver kort tid før teppet går opp på Kilden.

– Det som jeg er nervøs for nå er om jeg husker alt. Det er ganske mange replikker og tekster å huske på og jeg samspiller jo med Svein Tindberg så dette må være på plass ellers får ikke han de rette stikkordene. Det holder jeg nå på med å pugge, så litt nervøs er jeg, sier Bjørn Eidsvåg til KRS247.

Forestillingen «Etterlyst: Jesus» beskrives av hovedpersonen selv som en blanding av teater, konsert og revy.

– Svein Tindberg er med som skuespiller, bandet mitt er på scenen og vi spiller en god del kjente sanger og en del nye ting, også står jeg jo der og forteller. Går rundt på scenen og prøver å leke litt skuespiller jeg også opp mot Tindberg. Det ser ut som folk liker seg, men det er vanskelig å beskrive helt hva slags forestilling det er, sier Eidsvåg som har begynt å like seg som skuespiller.

– Ja, jeg har faktisk fått noen filmtilbud, men jeg måtte si nei siden jeg skulle jobbe her.

– Synes Tindberg du klarer deg fint som skuespiller?
– Han er en høflig og vennlig mann så han er flink med å coache meg og gi meg ros og ris når det trengs, svarer Eidsvåg kort.

– Hva var bakgrunnen til at du ville sette opp «Etterlyst: Jesus»?
– Bakgrunnen er at religionen for tiden ikke står spesielt høyt i kurs. Det heftes så mange ting ved religion som er negativt, som fundamentalisme, terrorisme, så vi hadde rett og slett lyst til å ta opp spørsmålet «Har religionen en berettigelse i dag?» «Kan de gjøre noe som er bra for oss?» Så det er vel det vi er på jakt etter. Og Jesus var jo en bra fyr, det tror jeg alle er enig i at han forbindes med kjærlighet og barmhjertighet og elsker sin neste og så videre, så vi prøver liksom å finne tilbake til den Jesus om hva var det han sa og hva var det han stod for, har noe av det overføringsverdi til i dag. Også viser vi vel også at det er lett å tenke at det er muslimene som sliter med fundamentalisme, men vi viser vel her at det er en kort vei til fundamentalisme også innen kristen-Norge, forteller Eidsvåg.

– Er det plass til en Jesus i dagens samfunn?
– I den grad vi trenger inspirasjon og vi trenger på en måte et løft over livene våre i øyemed for å være gode folk for å på en måte få kontakt med oss selv og ha en sånn «heading» over livet vårt som sier at vi har lyst til å være gode folk, så tenker jeg at historien om Jesus kan være særdeles inspirerende og bra. Så svaret mitt er ja, jeg synes det. Vi har jo idoler uansett, så enten vi vil eller ikke så har vi jo alltid noen som vi ser opp til og noe som vi strekker oss etter. Og disse idealene som Jesus stod for og det han forkynte, er absolutt verdt å strekke seg til, sier Bjørn Eidsvåg.

Hør hele intervjuet her.