Annonse

Sirkus uten elefanter, men med mye annet


Cirkus Arnardo fra en tidligere forestilling (Foto: www.arnardo.no)

Cirkus Arnardo er det eneste sirkuset som ruller på veiene i Norge i år. Det er første gangen på 103 år at det er tilfellet.

– Vi tror våre konkurrenter er i tenkeboksen, både på grunn av dette med dyrevern, men også på grunn av kostnadene med å være på veien, forklarer sirkusdirektør Are Arnardo til KRS247.

– Det er jo mye ferjer og mye bompenger, så da må de tenke litt på hva de har råd til å ta seg til, men vi har merket i år en vekst på godt over 40 prosent i forhold til tidligere. Det kan godt hende fordi vi er eneste sirkus er noe av grunnen, men også fordi det er fremdeles stor interesse for oss, sier Arnardo.

I Mandal har det vært noe negativ oppmerksomhet i forbindelse med at en 21 år gammel dame har revet ned flere av arrangementets plakater og begrunnet det med at sirkuset driver med dyreplageri.

– Hun har sagt at vi behandler dyrene våre dårlig og spesielt elefantene, men vi har ikke elefant med på turnéen i år. Vi har derimot tre hester og femten hunder og følger reglene for dyrehold, forsikrer sirkusdirektøren.

Årets turné går ikke innom Kristiansand denne gangen, men de vil være i Mandal i dag, i Søgne i morgen og på torsdag er Grimstad siste stopp på Sørlandet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer