KRS247.no

Henter værvarsel...

Sirkus uten elefanter, men med mye annet

Cirkus Arnardo er det eneste sirkuset som ruller på veiene i Norge i år. Det er første gangen på 103 år at det er tilfellet.

– Vi tror våre konkurrenter er i tenkeboksen, både på grunn av dette med dyrevern, men også på grunn av kostnadene med å være på veien, forklarer sirkusdirektør Are Arnardo til KRS247.

– Det er jo mye ferjer og mye bompenger, så da må de tenke litt på hva de har råd til å ta seg til, men vi har merket i år en vekst på godt over 40 prosent i forhold til tidligere. Det kan godt hende fordi vi er eneste sirkus er noe av grunnen, men også fordi det er fremdeles stor interesse for oss, sier Arnardo.

I Mandal har det vært noe negativ oppmerksomhet i forbindelse med at en 21 år gammel dame har revet ned flere av arrangementets plakater og begrunnet det med at sirkuset driver med dyreplageri.

– Hun har sagt at vi behandler dyrene våre dårlig og spesielt elefantene, men vi har ikke elefant med på turnéen i år. Vi har derimot tre hester og femten hunder og følger reglene for dyrehold, forsikrer sirkusdirektøren.

Årets turné går ikke innom Kristiansand denne gangen, men de vil være i Mandal i dag, i Søgne i morgen og på torsdag er Grimstad siste stopp på Sørlandet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/213614540″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]