KRS247.no

Henter værvarsel...

Ny, moderne vri på «Et dukkehjem»

Til tross for at det er nesten 140 år siden stykket ble skrevet, er Henrik Ibsens «Et dukkehjem» fortsatt like aktuelt og populært og på onsdag har det premiere på Kilden i en litt spesiell utgave.

– Det handler litt om hva er det som foregår i den Ibsenske stuen som egentlig ligner latterlig påfallende Ibsen skapte selv i Kristiania. Hvordan er det å komme inn i den i 2017? Jo, gjennom å dra med seg publikum inn i stuen. Det er det vi gjør. Vi setter publikum på to sider så plasserer vi stuen midt i så publikum er en del av livet i stuen og skuespillerne kommuniserer mer direkte enn det en gjerne er vandt til, forteller regissør Harry Guttormsen til KRS247.

Stykket fremføres i den store salen, men istedet for at du sitter på de tradisjonelle rød seteradene, blir du geleidet inn bak et teppe og blir presentert en sal som har blitt omgjort til en stue med sorte plastseter på hver sin side.

I hovedrollene finner vi Nasrin Khusrawi som Nora Helmer og Kadir Talabani som Torvald Helmer og der Khusrawi først oppdaget Ibsens verden i forbindelse med denne oppsetningen, har Talabani faktisk spilt stykket før, men da som Nora.

– Det var på dramauken i 10. klasse at vi ble delt inn i grupper og da ble det bare meg og en annen og vi hadde ikke tredjemann, så en av oss måtte bli Nora. Og da tok jeg «one for the team» og bestemte meg for å bli Nora, sier Talabani.

– Det har du aldri fortalt meg, skyter Khusrawi inn.

– Nei, jeg hadde tenkt til å spare det til en «jeg har aldri»-lek, ler han.

Merket du at han visste litt mer om Nora enn deg?
– Jeg synes han har gitt meg forferdelig mye regi, sier Nasrin Khusrawi til stor latter fra Talabani.

Hør intervjuene under.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/304081640″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/304081642″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/304081646″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Premiere er altså på Kilden på onsdag og dette skal spilles frem til 18. februar.