KRS247.no

Henter værvarsel...

Liker fortsatt å være på turné

Halvdan Sivertsen er på veien igjen og i kveld får Kilden-publikumet oppleve en av de originale gitarkameratene i fin form med nytt materiale i bagasjen. Han slapp sitt foreløpig siste album «Ennu ikke landa» 24. februar, hans 18. album i karrièren og det første siden «Gjør det så gjerne» som kom ut i 2012.

– Jeg synes vi har veldig stor glede av å være på tur, både fordi jeg får lov til å reise rundt med et supert band som er så dedikerte til det de holder på med og er så bra til å spille også liker de av en eller annen grunn sangene mine, også gir de alt de har. Også er det masse folk der ute som kommer og hører på, og det synes jo er litt rørende altså, nå midt oppi denne fantastiske norske musikalske våren som vi opplever med så mye bra artister og band. At det fortsatt er rom for Sivertsen, det synes jeg er rørende og da spiller vi så lenge folk vil, sier Sivertsen til KRS247.

Han tenker da på alle de nye, og unge artistene, som klarer å komme seg gjennom nåløyet som han mener er vanskeligere å nå igjennom nå enn tidligere.

– Det er så mange nye og gode som får en viss eksponering, men de skal konkurrere knallhardt med hverandre og platemarkedet er det jo ikke noe å tjene penger på lenger, så de må jo ut å spille og da er jo Norge et ganske lite land, men det er utrolig hvor mange det er plass til og hvor mange spillesteder som faktisk finnes og hvor mange flinke musikere som klarer å lage seg en karrière over noen år iallfall, sier Halvdan Sivertsen.

Der flere artister bruker teknologiske hjelpemidler for å få frem sine budskap på scenen, sverger ringreven som har holdt på med musikk i over 40 år, til så få som mulig.

– Vi har ikke med oss noe elektronikk. Ingen el-gitarer, ingen synther, ikke noe «loops», ikke noe «tracks», ikke noe triks. Vi håndsynger og håndspiller musikk, hvis det går an å si det sånn, sier Sivertsen om magien med å spille live for et publikum kveld etter kveld.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/314101714″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]