KRS247.no

Henter værvarsel...

Teateranmeldelse: Fornøyelig tidsklemme

«Det Perfekte liv» handler om fire gode venninner som lever det tilsynelatende perfekte liv. Tidsklemma har inntatt Emmas Cafe, der det meste av handlingen foregår. De møtes disse fire, fra hvert sitt sted i livet.

Emma (Mia Gundersen) er lykkelig og ser positivt på det meste, helt til det kommer frem at hun ikke har det noe godt i ekteskapet. Beate (Elisabeth Moberg) har for lengst møtt veggen, eller tidsklemma for å bruke det tidsriktige uttrykket. «Barn er oppskrytt», er en av hennes replikker. Kine (Caroline Glomnes Johansen) er den karrierebevisste, som gjennom sine vel fortjente reiser etter hardt arbeid lever ut Emmas drømmer. Janne (Jannike Kruse) skal gifte seg og er helt fra seg av lykke. Dette har hun drømt om hele livet. Endelig har han fridd.

Mye av handlingen i «Det perfekte liv» skjer under forberedelsene til dette store drømmebryllupet. Men for Kine er det alt annet enn lykke. Barn har aldri stått på hennes agenda, før hun forteller venninnene at hun er gravid etter en bytur.

Oppsetningen består av sang og samtale i musikalform, sett fra innsida til fire nære venninner, med humor og alvor om hverandre. Dette kunne selvfølgelig vært hvem som helst, og mange av de tilstedeværende nikket og humret gjenkjennende til replikkene og handlingen.

I salen var det flest kvinner, naturlig nok. For menn er det en gyllen mulighet til å få med seg litt av ordspillet mellom venninnegjengen, når de møtes. Med andre ord er «Det perfekte liv» først og fremst et stykke av kvinner for kvinner, men absolutt severdig for menn.

Beate er den som løfter dette stykket til noe mer enn det jevne. Hun er strålende. Hennes skarpe replikker er skarpe og vittige. Det er rett og slett moro til tider. Skuespillerprestasjonene er første klasse, det samme med sangen, men så er det jo noen av våre mest kjente og erfarne karakterskuespillere vi møter.

Manuset jevnt over er godkjent. Men som sagt, dette er lettlivet underholdning. Publikum sitter på hver sin side, som på en fotballkamp, for å bruke guttas språk. Det gjør det hele intimt. Ypperlig for en bytur med vennegjengen, der rødvinen allerede venter på Emmas Cafe.

Anbefales.

Det perfekte liv

Av:
Amity Dry og Mark Simeon Ferguson

Medvirkende:
Mia Gundersen, Elisabeth Moberg, Jannike Kruse og Caroline Glomnes Johansen

Regi og norsk bearbeidelse:
Birgit Amalie Nilssen

Musikalsk leder:
Per Elias Drabløs

Spilles på Kilden Teater- og konserthus fra 21. januar til 14. februar.
Billetter kjøpes på www.kilden.com