KRS247.no

Henter værvarsel...

Konsertanmeldelse: En usedvanlig trivelig konsert

Jonas Fjeld sørget for en hjemmekoselig kveld da han bød på velkjente låter fra en karriere på over 40 år.

Kildens konsertsal var helt fylt opp med det 63-åringen kalte «oss eldre ungdommer». De responderte ivrig med klapping hver gang det kom vittigheter og små sannheter fra scenen.

– Du store min hatt så trivelig! utbrøt Jonas Fjeld én time ut i konserten, og det var tydelig at publikum var helt enige.

For de over 1100 i salen fikk oppleve en personlig artist, som ga grundige presentasjoner av de fleste sangene sine. Han fortalte blant annet om en skjærgårdstur med Henning Kvitnes, sitt første møte med Ole Paus (da begge spilte til dans på Finnskogen), sitt forhold til Beatles og langt hår pluss slutten på et ekteskap og begynnelsen på et nytt. På den måten skapte han gode og nære bilder til melodien og ordene som fulgte.

Musikerne han hadde med seg ble også grundig presentert. Alle fem var de usedvanlig dyktige i følge sjefen sin. De hadde en fleipete tone seg imellom, men at de kunne sitt materiale, var det ingen tvil om. Trompeten til Ole Jørn Myklebust skapte en fin variasjon til det mer sedvanlige country- og boogiekompet, som gjør at sangene kan gå i ett.

Selv om Jonas Fjeld kommer med ny – og Thom Hell-produsert plate om bare en måned til, spilte han kun en sang derfra: singelen «Opp med himmelporten».

Kristiansandspublikummet satt nok dessuten pris på å få høre et cover av Thom Hells «Tired». De to musikerne fant tonen, bokstavelig talt, under tv-suksessen «Hver gang vi møtes». Tv-opptredenen har også sørget for at den folkekjære artisten igjen spiller for fulle hus under denne turnéen.

Lørdagens konsert fungerte som en introduksjon til Jonas Fjeld, samtidig som fansen fikk de velkjente sangene. Ingen skal gå skuffet hjem fra en konsert med Jonas Fjeld, så «Engler i snøen» ble servert som siste sang, mens «Hun kom som en engel» kom helt til slutt sammen med trampeklapp fra et storfornøyd publikum.