KRS247.no

Henter værvarsel...

Konsertanmeldelse: Dystert og fornøyelig

Svart humor og gnistrende samspill. Da Stein Torleif Bjella besøkte Ravnedalen nærmet vi oss en perfekt sommerkveld.

Hallingdølen som tidligere var med i bandet Tolv Volt, har med sine soloplater nådd frem til et stadig større publikum. Bjella befinner seg i en nordisk visetradisjon der svenske Stefan Sundström nok er den mest relevante sammenlikningen. Men en del av sangene til Bjella har også sterke drag av country og amerikansk folkrock.

Trioen som stod på scenen skapte et overraskende rikt lydbilde. Geir Sundstøl trakterte diverse strengeinstrumenter på stilsikkert vis. Bandet gikk mer enn en gang ut på improviserte utflukter. Slik ga de konserten en dimensjon utover tekstene som i utgangspunktet er hovedfokuset.

Bjella formidlet elegante formuleringer mellom visdom og satire. Tekstene omhandler alt fra hverdagsliv, ensomhet og kjærlighet til bygdeliv og selvironi. «Øvre Ål Resort», «Heidersmenn» og «Romantikken Gjer Meg Sjuk» var noe av det vi kunne glede oss over i en konsert som satt i kroppen lenge etter at den var over.

En miks av satire, visesang, bluegrass, utlodning av fruktkurv og smittende spilleglede ga menigheten det de kom for. Sannsynligvis fikk Bjella noen nye disipler også.