Annonse

Klar for verdenspremiere


Foto: Cheryl MacDonald

Det kreative miljøet på Rosegården teaterhus er i kveld aktuelle med en verdenspremiere på en helt ny oppsetning. «Dragen og de syv prinsessene» er nemlig laget av det kreative miljøet på teaterhuset og ble startet ved en tilfeldighet.

– Vi begynte egentlig bare med å improvisere, så prøvde vi å sette sammen ulike scener til stykket på den måten, forteller Sophus Stensland til KRS247. Han har selv vært med på den kreative prosessen.

Sophus Stensland (Foto: Alf Otto Fagermo)

Sophus Stensland (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Vi tenkte på en som kunne være veldig god til å gjøre seg usynlig, så begynte vi å øve på å reagere på at han gjorde dette, sier Stensland som også innrømmer at de har hentet inspirasjon fra Harry Potter.

– Det handler om en skole som underviser i trolldom med Dragen som maskot. Så er det da noen som vil prøve å fjerne skolen for å kunne bruke magien på tomta til å lage magiske atomvåpen, sier han.

Stensland har selv en rolle i oppsetningen som håndtlanger og sjåfør til «Maggika», som er en av disse som prøver å ødelegge idyllen til den kongelige magikerskolen. Det er en rolle han trives med.

– Jeg er jo egentlig en veldig grei fyr, og jeg har aldri spilt en som er skikkelig ond i et stykke før. Så nå fikk jeg endelig den sjansen, gliser Stensland som har noen premierenerver, men det synes han hører med til hele opplevelsen med å være skuespiller.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer