KRS247.no

Henter værvarsel...

Klar for verdenspremiere

Det kreative miljøet på Rosegården teaterhus er i kveld aktuelle med en verdenspremiere på en helt ny oppsetning. «Dragen og de syv prinsessene» er nemlig laget av det kreative miljøet på teaterhuset og ble startet ved en tilfeldighet.

– Vi begynte egentlig bare med å improvisere, så prøvde vi å sette sammen ulike scener til stykket på den måten, forteller Sophus Stensland til KRS247. Han har selv vært med på den kreative prosessen.

Sophus Stensland (Foto: Alf Otto Fagermo)

Sophus Stensland (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Vi tenkte på en som kunne være veldig god til å gjøre seg usynlig, så begynte vi å øve på å reagere på at han gjorde dette, sier Stensland som også innrømmer at de har hentet inspirasjon fra Harry Potter.

– Det handler om en skole som underviser i trolldom med Dragen som maskot. Så er det da noen som vil prøve å fjerne skolen for å kunne bruke magien på tomta til å lage magiske atomvåpen, sier han.

Stensland har selv en rolle i oppsetningen som håndtlanger og sjåfør til «Maggika», som er en av disse som prøver å ødelegge idyllen til den kongelige magikerskolen. Det er en rolle han trives med.

– Jeg er jo egentlig en veldig grei fyr, og jeg har aldri spilt en som er skikkelig ond i et stykke før. Så nå fikk jeg endelig den sjansen, gliser Stensland som har noen premierenerver, men det synes han hører med til hele opplevelsen med å være skuespiller.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/251175283″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]