KRS247.no

Henter værvarsel...

Kilden med på motkrav mot Staten

Kilden i Kristiansand og resten av kulturhusene i Norsk Kulturhusnettverk krever at momskravet trekkes og at de får full fradragsrett. Hvis det skjer, vil kulturhusene betale moms av billettinntektene.

Nettverket organiserer godt over 100 kulturhus over hele landet og har fått med seg et klart flertall på forslaget om 8 prosent momssats på billetter og at kulturhusene skal få full fradragsrett for investeringer og drift.

– Innføringen av de to punktene skal etter planen kombineres med at kravet mot de to kulturhusene frafalles, sier styreleder i Norsk Kulturhusnettverk, Rolf-Cato Raade til nettstedet Ballade.no. Kilden i Kristiansand og Stavanger konserthus har fått krav om tilbakebetaling av momskompensasjon på til sammen 550 millioner kroner.

Skatteadvokat Christian Nicolay August H. Wedler tror forslaget fra kulturhusnettverket vil løse fremtidige floker i forbindelse med bygging av konserthus. Det er omtrent det samme forslaget som FrPs landsmøte vedtok skulle være deres politikk. Kilden og Stavanger konserthus har fått frist til 1. juni med å levere inn sine svar på kravet fra Skatteetaten.