KRS247.no

Henter værvarsel...

Jobber hardt for å kunne spille mer på Kilden

Eir Inderhaug opplever stor suksess med sin operagalskap «Jeg ER Lucia» og håper på at det blir flere sjanser til å oppleve henne nå som alle foreløpige oppsatte forestillinger er utsolgt.

– Vi er ikke engang halvveis i forestillingene nå og det er utsolgt, og det er nå pågangen begynner. Men det er vanskelig å sette opp ekstraforestillinger. Jeg har gått noen runder med direktøren, senest i går (onsdag) og sa «nå må dere skynde dere». Men det er jo det at rommene er booket bort og det er produksjoner som skal inn, i tillegg til at prosjektorene skal leies ut. Også er det jo bare plass til 60 publikummere per forestilling, så det blir jo røde tall da, for jeg er jo ikke akkurat Wenche Myhre eller Sissel Kyrkjebø. Så det er en liten sal vi jobber i og da går det ikke økonomisk i pluss, sier Inderhaug til KRS247.

Ifølge beskrivelsen på Kildens nettside handler «Jeg ER Lucia» i korthet om kvinnen og operasangeren som presser seg ut over tålegrensen i et ønske om å leve i tråd med sine kunsteriske og menneskelige idealer. Hun drømmer om den ultimate fremførelsen og tolkningen av den verdensberømte operaen Lucia di Lammermor av Donzetti og Eir Inderhaug må innrømme at responsen for oppsetningen hennes varmer godt.

– Jeg er egentlig litt sånn kjempestolt da over at folk har oppdaget at det er bra og at de vil se dette som jeg har hatt sånn tro på selv inni meg. Jeg vet jo at det er et ganske risikabel prosjekt med den ikke akkurat enkleste musikken, for jeg slår jo et lite slag for ny musikk og galskap som har krevd mye av orkesteret og meg og fysisk utfordrene å gjøre. Så har jeg også valgt den sarteste og fineste og vakreste musikken som fins i det, så det er en slags blanding av vakker og vondt på en måte. Og at det har gått hjem er jo bare kjempegøy for meg. Jeg vokser litt i min egen selvtillit, forteller hun.

Forestillingen er foreløpig satt opp til og med 25. februar og alle er utsolgt, men Inderhaug har et håp om at det kan bli mer.

– Jeg lobber hardt der inne nå på stakkars direktøren. Jeg håper at det skal dukke opp ekstraforestillinger. Jeg skal prøve å få det til og krysser fingre for å få til noe i mai, sier Eir Inderhaug.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/305907515″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]