KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg fløt litt som på en sky hele kvelden

Slik beskriver Gard Fauchald følelsen som gikk gjennom kroppen da han fikk det endelige beviset for at han vant årets kulturskolepris i regi av Nordea og Norsk kulturskoleråd.

Det var i forbindelse med oppsetningen Jungelboken tidligere i vår at Fauchald fikk et tips om å sende inn en søknad om å vinne prisen.

– Jeg visste ikke helt hva dette var, men så på anbefaling av instruktørene så gjorde jeg dette, og søkte på prisen på grunnlag av gode egenskaper innenfor teater- og scenekunst. Og så glemte jeg det litt bort fordi vi var jo midt i en produksjonsuke med mye styr og lange øvelser, men så gikk det ikke så mange dager etterpå før jeg ble tatt med bort litt av en instruktør i en pause og ga meg beskjed om at jeg hadde vunnet, av alle ting. Det var jo mildt sagt kjempegøy, men det var jo litt kjipt da at jeg ikke kunne si det, fordi det var litt sånn hemmelig først. Men så fikk jeg si det til de andre i musikalen, det var kjempestas og kjempemoro. Det var kjempegøy fordi det var på en måte et vitne om at når man legger i hardt arbeid så får man belønning for det, forteller Gard Fauchald til KRS247.

Og belønningen er ikke så rent liten. Prisen inneholder foruten et diplom til vinneren, kr 10.000,- som Fauchald allerede i søknaden hadde en plan om hvordan de skulle brukes. I tillegg får kulturskolen diplom og kr 5.000,- til formidlingsutstyr.

– Jeg skrev i søknaden min at det er ikke alltid så lett å få med seg på en måte teater og skuespillerferdighetene rundt om i Norge, og det meste av det som skjer, det skjer for det meste i Oslo. Jeg fikk erfare det i høst da jeg var statist på «Utøya 22. juli», da måtte jeg reise inn og finne sted å bo på eget initiativ og jeg fikk betalt og honorar, men måtte betale for transport og opphold på eget initativ. Og det var et eksempel jeg brukte i søknaden om at de pengene kommer godt med for de gangene man skal gripe de mulighetene som kommer på en måte da. For det er ikke alltid gratis å gripe de mulighetene, iallfall ikke i starten når det ikke er på en måte en jobb, sier prisvinneren som dermed forsikrer at pengene står godt på konto og ikke vil bli brukt opp i løpet av sommeren.

Hør mer her.