Annonse

Hun er ny sjef på Kilden fra 2020


Foto: Det Norske Teateret

Når Amalie Nilssens åremål går ut ved årsskiftet neste år er det en ny kvinne som vil overta hennes stilling ved Kilden Teater og Konserthus.

Hun heter Valborg Frøysnes og har nærmere 20 års erfaring som skuespiller både på institusjonsteatre og i det frie feltet i Norge og i utlandet. Hun har en master i teatervitenskap fra Universitetet i Frankfurt am Main og klassisk skuespillerutdannelse fra Rose Bruford College i London.

– Kilden er et unikt hus i norsk sammenheng og samtidig plassert i den byen i Norge som ligger nærmest Europa. Jeg vil bruke hele min nasjonale og internasjonale erfaring til å utvikle nye muligheter for Kilden Teater, sier Valborg Frøysnes i en pressemelding.

I samme meldingen sier administrerende direktør Hans Antonsen at de med Frøysnes har funnet den teatersjefen de har lett etter, en erfaren scenekunstner med høy teaterfaglig kompetanse og vilje til å utvikle Kilden Teater til å bli et av de mest betydningsfulle regionteatrene i Norge.

Den påtroppende teatersjefen har i det siste jobbet med scenekunstgruppen Susie Wang og skal frem til nåværende sjef Amalie Nilssen går av arbeide på deltid med å forberede det kunstneriske programmet for sin åremålsperiode som vil vare fra 2020 til 2024.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer