Annonse

Har inngått unikt operasamarbeid


Arkivfoto: Pål Lomeland

I september neste år settes Tosca opp på Kilden Teater og Konserthus i det som er et samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og Opera Rogaland.

Stykket hadde sin første premiere i Roma i 1900 og handlingen var da lagt til Napoleons beleiring av Italia hundre år tidligere.

– Tematikken i Tosca er aktuell også i dag. Det handler om forfølgelse, maktmisbruk, undertrykking, seksuelle overgrep – en verden hvor kjærligheten ikke har plass. Vi oversetter stykket til i dag, og vi skal innom det groteske, drap, tortur, seksuelle overgrep – men også kjærligheten. Størst av alt er kjærligheten, sier regissør Ingrid Forthun i en pressemelding.

Rent praktisk foregår samarbeidet mellom operaene slik at partene er samstemte i forhold til kreativt team (dirigent, regissør, scenograf og kostymedesigner) og de har sammen castet solister. Det er Kilden som står for den fysiske produksjonen av kostymer, scenografi og rekvisitter. Og øvingene vil også foregå i Kilden frem til premieren den 8. september 2018.

Hovedrollen som Tosca skal bekles av Nina Gravkrok fra Narvik, mens det er Kristian Krokslett fra Bodø som skal spille Spoletta. I tillegg skal Kristiansand Symfoniorkester spille i Kilden sammen med et profesjonelt operakor på 16 sangere og barnekor pluss flere solister og Peter Szilvay som er dirigent.

De andre foreløpige medvirkende er:

Floria Tosca: Nina Gravrok

Mario Cavaradossi: Christian Juslin

Baron Scarpia: Kosma Ranuer

Cesare Angelotti / Fangevokter: Trond Gudevold

Kirketjener: Jørgen Backer
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer