Annonse

Gleder seg over utsolgt hyllest til Cohen


Fredrik Wandrup, Askil Holm og Sheila Simmens - Foto: Alf Otto Fagermo

I dag blir Leonard Cohen hyllet igjen i Kristiansand. Denne gangen i regi av låtskriver- og artiststudiet på UiA, Askil Holm og Fredrik Wandrup. I løpet av halvannen time blir den sindige kanadieren minnet både for musikken og for sin væremåte og Holm er overrasket over responsen.

– Vi har jo ikke hengt opp én eneste plakat en gang. Og jeg fikk en mail da den første den første forestillingen, altså SeniorKilden, ble solgt ut og den andre ble solgt ut på kvelden, så tenkte vi at hva har vi gjort. Vi har bare lagt ut billetter og jeg tror det handler om skattekisten til Cohen. Det er en av de største sangskattekistene som er og at musikken hans på en måte tilhører et helt liv, sier Askil Holm til KRS247.

Og Holm er klar på hvor mye Cohen har betydd for ham.

– Som låtskriver og artist har han betydd masse og jeg har jo møtt han og har tolket en av hans kanskje aller største låter «Hallelujah» og fått også gjendiktet den til trøndersk. Sånn at mitt forhold til Cohen er langt. Det er fra jeg var liten og foreldrene mine spilte han i stua til nå når vi står her og studentene som er på UiA har gjendiktet låter og sine favoritter av Cohen og det føles utrolig fint, sier Askil Holm.

Hør hele vår prat med Holm, i tillegg til Wandrup og Sheila Simmenes her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer