KRS247.no

Henter værvarsel...

Jubilerer med festkonsert på Kilden

Kristiansand Janitsjar feirer i morgen sine første 25 år. I den anledning håper de å fylle konsertsalen på Kilden. De skal dele scenen med Åge Sten Nilsen fra Wig Wam og Voiebyens egen søsterduo Tuva og Mia. Janitsjarmusikant, Thomas Isefjær, har store forventninger til kvelden.

– Det blir nok en heidrundrende aften, med mye god musikk, både korpsmusikk og populærmusikk, blant annet Queen-låter med Åge Sten Nilsen.

Janitsjarmusikant, Thomas Isefjær (Foto: Bendik Tjøsvoll)

Janitsjarmusikant, Thomas Isefjær (Foto: Bendik Tjøsvoll)

– Janitsjar er jo korpsmusikk og de fleste forbinder det med marsjer og 17. mai. Hvordan skal dette kombineres med denne unge musikerduoen og rockeren som dere har fått med dere?

– Det fine med korpsmusikk er at det kan brukes til alt. Vi skjønner jo at det gjerne er marsjer det forbindes med, men det finnes ufattelig mange gode arrangører som lager gode arrangementer for populærmusikk også.

Tuva og Mia, på henholdsvis 15 og 12 år, har gjort det stort på YouTube. Nesten fire millioner har vært inne for å se deres første video, som ble lagt ut på videotjenesten for snart et år siden.

– Jeg tror nok det er ei i korpset som er ekstra stolt, som faktisk er mora til disse søstrene.

Janitsjarkorpset ønsker å fylle alle de 1180 setene i konsertsalen på Kilden, men vedgår at det kan være i overkant optimistisk. De håper uansett å kunne trekke flere folk enn bare de som liker korpsmusikk. Med både en rockevokalist med band, samt søstrene Tuva og Mia på laget, så håper de å kunne appellere til både store og små.

Kristiansand Janitsjar ble startet i 1990 som et resultat av sammenslåingen av Kristiansand Ungdomskorps og Sørlandsbanken Janitsjar. Dirigent er Rune Hansen.


Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/227480596″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]