Annonse

Får en ny vurdering av momskravet


Foto: Pål Lomeland

Regjeringen går igjennom regelverket for å finne ut om det kan foretas endringer slik at kulturhus likevel kan få momskompensasjon.

Dette kommer som følge av at Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø og Kristiansand-ordfører Harald Furre, har sendt momskravet tilbake til departementet. Dette for å slippe at Kilden må betale 294 millioner kroner tilbake til Skatt Sør for momskompensasjon.

– Finansministeren og jeg vil nå gå gjennom det norske regelverket for å sikre at det ikke går lenger enn det EØS-avtalen krever, sier kulturminister Thorhild Widvey i NTB.

De kommer blant annet til å se på unntaksreglene i kompensasjonsloven for å inne ut om den kan tolkes og justeres uten å komme i konflikt med EØS-avtalen.

Men Widvey ønsker ikke å love at kravet fra skattemyndighetene vil bli frafalt.

– Det kan jeg ikke kommentere. Nå må saken gå sin gang, sier hun.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer