Annonse

Europapremiere på Kilden – ingen østrogenfest


(f.v.) Jannike Kruse, Caroline G. Johansen og Elisabeth Moberg er klare til musikalfest på Kilden. FOTO: Glenn Th. Faannessen

Det til tross for at musikalen tar utgangspunkt i fire kvinners livstilstand. Tre av hovedrolleinnehaverne – Jannike Kruse, Caroline Glomnes Johansen og Elisabeth Moberg – er nøye med å understreke at forestillingen er for begge kjønn. I kveld har stykket Europapremiere.

– Det handler om kvinners hverdagsliv og dermed også menns hverdagsliv, forteller Moberg på klingende bergensk.

Hun forteller videre at hennes ektemann har ledd godt av stykket. De tre skuespillerne tror at menn samtidig har godt av å se musikalen. Mest handler det om hva damer snakker om sammen når mannfolka ikke er der.

– Jeg forstår at det kan høres ut som en veldig damete forestilling, men det er jo tross alt menn som speiler vår verden og viser oss hvor rare vi egentlig er. Vi trenger menns skråblikk, forteller Jannike Kruse.

Det kan virke som om begge kjønn blir representert i publikum, da over halvparten av billettene allerede var solgt kvelden før premieren.

Nye samlingspunkter

Alle tre har forhold til Kristiansand. Caroline har kjæreste fra Kristiansand og er ofte på «ferie» på Gimlekollen. Jannike har jobbet på gamle Agder Teater og har mange minner fra Quart-festivalen, mens Elisabeth også tenker på Agder Teater og Alex Scherpf.

– Men dette er jo ting som ikke er her lenger. Ser dere andre potensielle samlingspunkter her i Kristiansand?

– Kilden! Kilden, Kilden, Kilden. Et fantastisk hus, bryter de ut nesten unisont.

– Måten man har gjort det der når man har samlet så mange kunstarter i samme bygg. Der bygger man hverandre opp. Det er en veldig smart måte å gjøre det på, sier Elisabeth.

Det Perfekte Liv har premiere i kveld klokken 19.00.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar