Annonse

En venndøls musikkunivers


Green Carnation er en vesentlig del av Kjetil Nordhus' musikkunivers.

Kunne du tenke deg å ta del i en ganske utleverende, personlig og variert konsertopplevelse? Alt sammen skal handle om musikklivet til en venndøl og hans krets. Høres det attraktivt ut? Planen er å fylle kulturhuset i Vennesla.

Nå er det riktignok ikke hvilken som helst venndøl. Han mener at dialekten hans dessverre er blitt litt utvannet av å bo utenbygds i mange år. Kjetil Nordhus har en lang karriere innen musikk å vise til. Alt fra rene cover- og tributeband, til turneer i USA, Australia og mesteparten av Europa med flere band. Når han blir bedt om å beskrive sitt musikkunivers, så må han gi et litt kjedelig svar.

– Det er veldig variert. Hadde vi hatt hele dagen, skulle jeg selvfølgelig gått mer i detalj, humrer Nordhus.

Han er i disse dager kanskje mest kjent på Sørlandet som daglig leder for SØRF. Han har en lang musikkarriere bak seg, og mye å fylle universet med.

– Jeg skal presentere ting jeg har gjort opp i gjennom. Jeg har fått med meg veldig mange av førstevalgene mine, Green Carnation, Faith No More-bandet fra tiden i Vennesla for 20 år siden. Også kommer jeg til å ta for meg konsepter som jeg har hatt. Forestillinger på Agder Teater, Akustisk Søndag og sånne ting.

Det florerer med venner og kjente på scenen. Det er viktig for Nordhus å ta seg tid på scenen.

– Det blir en del snakking, også. Det er en grunn til at jeg har valgt det jeg har valgt. En av mine kjepphester i musikk, er at all musikk er like mye verd. Det er kvaliteten på musikken og hva man får ut av det som lytter som betyr noe for meg. Derfor varierer vi også fra det lille og vare, til det mer svulstige og store.

– Trenger du manus til dette?

– Nja. Jeg bruker nok de siste dagene opp mot konserten til å finne ordene for å sy denne forestillingen sammen.

Han gleder seg stort til å fremføre alt sammen så nært hjemme. Han er sjelden å se som musiker på en scene på Sørlandet.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer