KRS247.no

Henter værvarsel...

En omvisning utenom det vanlige på Gimle Gård

Gjennom teater ønsker man å fortelle den 200 år gamle historien til Gimle Gård.

Sammen med skuespiller Inger Helene Kilsti og musiker Espen Sørensen, blir vi tatt med på en spennende reise tilbake i tid. Det er en omvisning med både romantikk, masse humor, og man får en nær opplevelse av hvordan livet kan ha vært på Gimle Gård.

Lystgården Gimle Gård i Kristiansand ble bygget i to omganger, i perioden 1797 til 1807, av storkjøpmannen og rederen Bernt Holm.

Han hadde tjent en betydelig formue gjennom sin forretningsvirksomhet og bygget Gimle Gård som et sommersted. Gården tilhørte samme familie frem til 1982 og fra 1985 ble gården en del av Vest-Agder Fylkesmuseum, i dag Kristiansand museum.

Fem generasjoner har bodd på Gimle Gård, så er det mange minner som fortsatt lever i huset. En del av dette håper Kilsti og kunne formidle til de besøkende.

– Det er en ære og en glede å få fortelle deler av historien som finnes i dette fantastiske huset, sier Kilsti. Det vi vet er at det en gang bodde en tjenestepike her på Gimle som het Tone, og for ikke å forkludre historien noe, så er det venninnen til Tone man møter i forestillingen i det hun er på Gimle Gård for aller første gang.

Til foreldre som har dårlige erfaringer fra barndommens museumsbesøk, så håper Kilsti at man vil få en helt annen opplevelse når man besøker Gimle Gård. Hun lover oss en annerledes, og en spennende omvisning.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215979256″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]