KRS247.no

Henter værvarsel...

El Cuero væpnet til tennene med rock’n roll

KONSERTANMELDELSE: Om en ser bort i fra en noe utypisk opptreden i Melodi Grand Prix i 2014, har det vært ganske stille rundt El Cuero de siste årene. Backingband for Egil Hegerberg og trommis Håvards skinnbanking for Oslo Ess har vært på mange måter det vi har sett av dem utad. Men innad har bandet gønna sammen den nye skiva ”Souls under red light”. Et album de nå har lagt ut på Norgesturne for.

Kristiansundsbandet besøkte Torsdag kveld navnebror Kristiansand for første gang siden 2008. Noe oppmerksomhet har de fått rundt sistekuttet på skiva ”Who watches the watchmen” som handler om politivold i USA og som du kan lese om her på krs247. Derfor var jeg spent på hva som ventet, da det var altfor få som hadde trosset regnet og satt sine bein på Aladdin denne kvelden.

El Cuero er etterhvert blitt ett etablert band og den nye skiva er nummer fem i rekken. Seks om man regner med livealbumet de også har gitt ut. Sisteskiva er sågar produsert av Kvelertak-nestor Bjarte Lund Rolland. Derfor var det veldig gledelig når det fåtallige publikummet ble møtt av ett band uten løskrutt og bevepnet til tennene med hærlig groovy americana rock.

Publikum ble servert noe fra samtlige plater, fem fra den nye skiva. Tydelig spillekåte da konserten er en av de første i en lengre turne, som avsluttes på nyåret.
Det er imponerende hvor samkjørt bandet var, når de tross alt ikke lenger bor i samme by og dermed ikke øver fast. Når attpåtil gitarist Øyvind Blomstrøm ikke er med på turneen og er erstattet av unge Vegard Strand Holthe, viser det for alvor hvilke dyktige musikere vi har med å gjøre.
Jeg har hørt bandet noen ganger før, men aldri så bra som denne regntunge oktoberkvelden.

Bandet er kjent for å spille inn platene sine live, for å få frem en nerve og deres unike sound best. Dermed får du mye av det samme når de spiller konserter. Dagens konsert var rett på sak og ett groove i Motorpsycholand. Noe mer punka enn jeg har hørt de før, men fortsatt den gode rockete-bluesgrooven i bunn.

El Cuero er hjertebarnet til brødrene Brynjar (gitar/vokal) og Håvard Takle Ohr (trommer) og du hører blodsbåndet i kjemien de skaper live. Begge med energi som om de var plugga rett i krana til LOS. Nevnte Vegard spiller rytmegitar og leadgitar på noen sanger, som han ikke skulle ha gjort noe annet. Bassist Tommy Reite er ett nummer i seg selv, der han utfyller rytmeseksjonen. Han er i sin egen verden, der han kjører vindmølle på bassen i rene Pete Townsend stil, løper på stedet hvil når han ikke spiller eller hopper ned i spagaten og lar fuzzen strømme.

Tolv sanger får vi levert før bandet takker for seg, publikum er fornøyd og gir tydelig signal på det. Såpass godt at bandet viser at de elsker å spille, og serverer oss to ekstranummere. Blant annet en cover fra bandet The Black Keys, før de avslutter og publikum kan gå hjem med smil om munnen, rockefoten fortsatt løs og ute hadde sola garantert strålt om mulig.

Vel viten om at de har opplevd en av årets beste konserter, i stedet for en kveld i sofaen med en dårlig sit-com.

Setlisten : El Cuero – Aladdin (Trashpop) 29. Oktober 2015

 1. I’m always scared (Souls under red light 2015)
 2. Yellow moon (From mountains to sand 2011)
 3. No seats at the Fillmore (From mountains to sand 2011)
 4. Is this over (El Cuero 2007)
 5. A deadline in your soul (Victors Justice 2013)
 6. While our life goes by (Souls under red light 2015)
 7. Too late to go back (Souls under red light 2015)
 8. My dark America (Victors Justice 2013)
 9. King of yesterday (Souls under red light 2015)
 10. Watchmen (Souls under red light 2015)
 11. Little bird (El Cuero 2007)
 12. A glimmer of hope (A glimmer of hope 2008)

— ekstra—

 1. Lonely boy (The Black Keys cover)

14. Hate will get us nowhere (El Cuero 2007)