Annonse

– Det er ikke viktigere å gråte enn å smile


Erik og Kriss. Foto: Glenn Th. Faannessen

Erik og Kriss er i Kristiansand i forbindelse med Vinterlyd. Duoen har underholdt horder av nordmenn med hitsingler som «Ølbriller» og «Lighter», og synes man skal være forsiktig med å bare dyrke det mørke og triste i musikken.

– Det er veldig fint at folk tar opp problemer og tunge temaer. Jeg mener det er vel så viktig å få folk til å smile. Hvis du klarer å få en lytter til å smile og frembringe godt humør, så har man gjort vel mye for det mennesket, sier Erik til KRS247.no.

– Er det dere driver med folkehelse, nesten?

– Hehe, det var nok ikke grunnfilosofien da vi startet, fastslår de to.

Duoen Erik og Kriss består av er en norsk popgruppe bestående av Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke. Duoen slo gjennom via Internett med låten «Bærumsgrammatikk» i 2004 og videre med «Putt diamanter opp» i 2006. I 2007 slapp de sitt første album, Gull og grønne skoger, og fulgte opp i januar 2008 med albumet Verden vil bedras.

Karrieren utviklet seg ytterligere i etterkant av sistnevnte album, først gjennom singelen «Dra tilbake» som utkom i slutten av 2007, og videre med «Det e’kke meg det er deg» mot midten av 2008. Platesalg, flere låter på mange av Norges radiostasjoner og hyppige konsertopptredener førte til at duoen i første halvår av 2008 utviklet seg til å bli regnet blant Norges mest populære artister innen rap og hiphop.

Duoen er kjent for sin humørfylte musikk, men har slitt med å tekkes kritikerne i musikkpressen. Da har Erik og Kriss besvart kritikken med tippekonkurranser hvor folk kunne tippe antall terningkast 1 i norsk presse. Det er ikke alltid like lett å bli tatt seriøst når man er Erik og Kriss.

– En j***a uting

Det blir mer seriøst i Radio Sørs studio når dette kommer opp i samtalen.

– Det er lett å se på musikk som ikke drøfter de tyngste temaene som mindre seriøs. Det er en jævla uting, synes jeg! Folk burde vært mer opptatt av å ha det bra enn å ha det dritt, fastslår Erik.

Bandet gleder seg over å kunne slå et slag for kreftforskningen i forbindelse med Vinterlyd-turneen.

– Vi har en jobb som vi selv synes er veldig morsom, nemlig å spille for folk på scenen. Det at vi nå kan gjøre dette til inntekt for kreftforskning gjør at vi opplever vår jobb som enda viktigere, forteller Kriss.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar