Annonse

Cruiser som bamsefar


SUKSESS: Hakkebakkeskogen har gitt Dyreparken litt av en sesong i år - Foto: Heidi Rosander Lund

Morten Astrup har ifølge ham selv fått verdens beste sommerjobb, som selveste bamsefar i Dyreparkens oppsetning av Hakkebakkeskogen.

– Det var egentlig helt tilfeldig at jeg fikk jobben, sier Astrup til KRS247. Han har nylig blitt pensjonist etter å ha jobbet som skipper på et cruiseskip i flere år og hadde egentlig ikke lyst til å tilbringe sommeren som landkrabbe.

– Jeg søkte egentlig på jobben som skipper på en av sjørøverskutene her, men der hadde de nok. Så manglet de tilfeldigvis en bamse, og jeg foreslo meg selv i den rollen. Nå har jeg fått meg sommerjobb og kan spe på pensjonen min, forklarer han.

Som 60 åring skulle man tro at han som pensjonist var glad i late dager uten for mye å gjøre, men arbeidsdagene i oppsetningen er ikke så lange som de han er vandt til.

– Vi jobber sånn cirka fire timer og har fri noen dager før det er på igjen, sier Astrup som også har et spesielt forhold til nettopp Torbjørn Egner og hans verker.

– Jeg vokste jo opp med det, og da jeg var mindre så lekte vi Hakkebakkeskogen som dukketeater, så husker jeg også at jeg som femåring så det på Riksteateret. Det er veldig morsomt å oppleve det igjen, sier Morten Astrup.

Han er en av to som spiller Bamsefar i oppsetningen i Dyreparken, som består av totalt 35 skuespillere hvor 21 er på jobb på skift gjennom dagen for å spille historien langs den 430 meter lange togbanen som bruker 40 minutter gjennom skogen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer