Annonse

Blir kalt «Styggen» hver dag


Martin Næss Hald og Lise Lilletun Christensen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Når Kristiansand Barne- og Ungdomsteater samarbeider med Vennesla Kulturskole skal resultatet bli til musikalen «Honk!», en musikal basert på fortellingen om den stygge andungen. Hovedrolleinnehaver Martin Næss Hald spiller andungen, og har fått et lite flatterende kallenavn.

– Jeg blir kalt «Styggen» hver dag, sier Martin til KRS247.

Dette ser ikke ut til å prege ham nevneverdig, særlig når han tross alt spiller en stygg andunge. Hovedantagonisten i fortellingen er «Katten», og i denne forestillingen er det Lise Lilletun Christensen som er Martins hovedfiende. Hun mener at det er katten som er den skjulte helten i fortellingen. Den stygge andungen vokser opp til en svane, men svaner er ikke hyggelige dyr. Derfor mener Lise at katten prøver å gjøre verden en tjeneste.

– Selvfølgelig! Jeg prøver å redde verden fra dette stygge vesenet, ler hun.

Martin sier seg enig i logikken. Om det blir tid til å gjøre om forestillingen, er nok usikkert. Særlig når det er nærmere 30 barn og unge i sving når stykket skal fremføres. Premieren er satt til 8. desember i Kilden. Siste forestilling er 16. desember.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer