KRS247.no

Henter værvarsel...

Blå Torsdag med Paus, Albrigtsen og Reiersrud

Nok en gang har bookingansvarlig Ronnie Jacobsen fått tak i solide toppnavn til å gjeste Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand. Først ut er Tenderleaves som entrer podiet i Storsalen i kveld.

– Jeg ser virkelig frem til høstens program, og ikke minst til kveldens konsert, forteller Ronnie Jacobsen.

Blå Torsdag-konsertene går nå inn i sitt tredje år, og aldri har vel listen over artistene som skal gjeste Kristiansand vært mer mangfoldig. Tenderleaves står på scenen i kveld. I oktober kommer Ole Paus. I november kommer Steinar Albrigtsen sammen med sin ektefelle Monika, mens høstprogrammet avsluttes med den prisbelønte gitaristen og komponisten Knut Reiersrud.

Bred og folkelig profil
– Det er viktig at artistene har en bred og folkelig profil, samt at artistene har en egen kunstnerisk integritet med eget kvalitetsmateriell. Det har også en betydning at artistene h ar de personlige egenskapene som gjør at de passer inn i dette Blå Kors-konseptet, sier Jacobsen.

Det å få tak i de gode artistene byr på sine utfordringer.

– De store nasjonale artistene er ofte opptatte. Det å finne en dato som passer er nærmest som et puslespill å regne. Noen artister har vi i flere år hatt lyst til å få til Kristiansand, uten å få det til. Det skyldes at de rett og slett ikke har hatt kapasitet eller tid, sier han videre.

Tilbakemeldingene som Ronnie Jacobsen får når han kontakter artister og management er utelukkende positive.

– Det er mange flotte mennesker i bransjen som er glad i Blå Kors og som ønsker å bidra, forklarer han.

Våren 2016 er fullbooket!
– Hvor lett eller vanskelig har det vært å få booket artister?

– Det har vist seg at mye går på jungeltelegrafen. Artister som har opptrådd hos oss, har skrytt til andre. Det gjør at vi lettere får innpass når nye artister kontaktes. Det er lettere å få andre artister gjennom det samme managementet når en artist som har opptrådd i Storsalen kan fortelle om gode opplevelser, sier han.

Et viktig stikkord er å begynne bookingen tidlig. Allerede i våres var Jacobsen i full gang med å booke artister til våren 2016.

– Vi var fullbooket allerede i mai/juni. Også i 2016 blir det mange godbiter og mye å glede seg til, smiler han.

Et av de beste band noensinne
Jacobsen ser frem til høstens program med stor forventning.

– Jeg gleder meg veldig. Det kommer til å bli mange gode opplevelser fremover. Ikke minst seg jeg frem til kveldens konsert med Tenderleaves. Jeg er en stor fan av gruppen. Tenderleaves er et av de beste bandene som Kristiansand noensinne har fostret. De har et helt spesielt musikalsk uttrykk, er enormt produktive, og skriver fantastisk musikk, i tillegg til at de leverer bra på scenen, sier han.

Nytt i høst er at Blå Torsdag samarbeider med det nye streetfoodkonseptet Jaxx & Leevy.

– Jaxx & Leevy leverer suppe i forkant av alle konsertene. Suppen serveres fra klokken 19.30, og konsertene starter klokken 21.00, sier Ronnie Jacobsen.