KRS247.no

Henter værvarsel...

Blå Kors med sommerkonserter på ny utescene

Blå Kors inviterer til konserter hver lørdag i juli. På scenen står noen av de ypperste representanter for det lokale musikkliv og arenaen er ”Haven” som er organisasjonens nye utendørsscene i Posebyen.

– ”Haven” er et prosjekt som ble til i høst. Da fikk vi gravd ut og planert denne bakgården av dugnadsvillige personer. Deretter søkte vi og fikk midler fra Skillingsfondet som gjorde at vi kunne realisere dette allerede denne sommeren, sier Henning Reme som arbeider som markedsansvarlig i Blå Kors.

Reme er svært stolt over det ferdige resultatet som i det store og hele er bygd på dugnadsinnsats og velvillighet fra bedrifter i byen.

– Det er en bakgård, som åpenbarer seg når man kommer innenfor Posebyens fasade. Dette er et fargerikt og lounge-aktig miljø. Vi hadde lyst til å skape en trygg og avslappende oase midt i hjertet av Posebyen, med fargerike designmøbler og veggkunst.

blåkors_henning_reme

Henning Reme gleder seg til «Haven» får sin offisielle åpning i begynnelsen av juli. stedet får plass til omlag 150 tilhørere.

(Foto: Pål Lomeland)

Offisiell åpning blir lørdag 4. juli med konsert og DJ. Dette arrangementet er en del av en konsertserie som har fått tittelen ”Blå sommer i Haven”. Konsertene er gratis og hele byen er invitert.

– Dette er åpent for alle. Vi tror at dette skal bli den nye og hotteste rusfrie scenen i byen. Og da tenker vi både at ungdom finner seg til rette her, men også at voksne kan komme innom og nyte god kultur. Det blir servering av smoothies og sommerlige retter, sier Reme.

Musiker Ronnie Jacobsen er frivillig i Blå Kors. Hans virksomhetsområde har vært å lede og koordinere organisasjonens månedlige gratiskonserter under navnet ”Blå Torsdag”. Det er også Jacobsen som har hatt ansvaret for å sette sammen årets sommerkonsertprogram.

– Konseptet starter klokken 12 og varer til 17. De første timene hver lørdag fylles av DJ Inti som spinner plater, før konsertene starter litt senere på ettermiddagen. Stein Roger Sordal, åpner konsertserien, deretter kommer Kjetil Grande, kvartetten Gjems, Stølefjell, Jacobsen og Skoglund før Oakland Rain avslutter det hele lørdag 25. juli.