Annonse

– Barn skal ha det gøy på museum


Foto: Anita Nilsen

Mange voksne har dårlige minner fra det å være barn på museumsbesøk, og av den grunn er kanskje ikke museum noe nauturlig valg av sommeraktivitet.

– Vi ønsker å vise at det er moro å være barn på museum, sier skuespiller Inger-Helen Kilsti.

Dette gjør Kristiansand Museum gjennom en egen familieforestilling i bygada. I forestillingen møter vi Johanne          vaskekjerring og Severin på konstant leting etter skjorta til Johanne.

– Det er fantastisk å se barna så spente, og fulle av latter sier Kilsti, og legger til at barna også blir involvert i forestillingen.

Under forestillingen, er man innom kramboden. Man besøker husene til arbeiderne, og man får lov til å komme inn i husene hvor den litt finere delen av byens befolkning bodde.

– Vi ønsker under forestillingene å ta publikum med bak plexiglassene som vanligvis sperrer for at man kan komme helt inn i husene. På den måten får man ett mer grundig inntrykk av hvordan livet kan ha vært for 100 år siden, hvordan levevilkårene var og hvordan byen fungerte, sier Kilsti.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer