KRS247.no

Henter værvarsel...

– Barn skal ha det gøy på museum

Mange voksne har dårlige minner fra det å være barn på museumsbesøk, og av den grunn er kanskje ikke museum noe nauturlig valg av sommeraktivitet.

– Vi ønsker å vise at det er moro å være barn på museum, sier skuespiller Inger-Helen Kilsti.

Dette gjør Kristiansand Museum gjennom en egen familieforestilling i bygada. I forestillingen møter vi Johanne          vaskekjerring og Severin på konstant leting etter skjorta til Johanne.

– Det er fantastisk å se barna så spente, og fulle av latter sier Kilsti, og legger til at barna også blir involvert i forestillingen.

Under forestillingen, er man innom kramboden. Man besøker husene til arbeiderne, og man får lov til å komme inn i husene hvor den litt finere delen av byens befolkning bodde.

– Vi ønsker under forestillingene å ta publikum med bak plexiglassene som vanligvis sperrer for at man kan komme helt inn i husene. På den måten får man ett mer grundig inntrykk av hvordan livet kan ha vært for 100 år siden, hvordan levevilkårene var og hvordan byen fungerte, sier Kilsti.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/216134229″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]