KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil du lage låter for Asia?

Det er spørsmålet som NOPA stiller sammen med Music Norway, Sørf, Cultiva, UiA, Kristiansand kommune og Ekko i forbindelse med Hooklab som arrangeres senere denne måneden.

– Hooklab er en låtskriverworkshop der låtskrivere og produsenter samles for å i samarbeid prøve og skrive sanger for andre, forteller Tom Hugo, initiativtaker bak campen og NOPA-medlem, til KRS247.

Inspirasjonen til arrangementet kommer fra SongExpo som finner sted i Trondheim, men som da blir en egen lokal vri i form av Hooklab.

Den første utgaven av Hooklab blir å skrive sanger for japanske, koreanske og kinesiske artister.

– Asia er et av verdens største musikkmarkeder, i tillegg så er det slik at platebransjen er veldig profesjonalisert, så de aller fleste har en oppgave. Det vil si at de som er popstjerner, skal være popstjerner og de skriver ikke låtene sine selv. Og akkurat nå kommer det opp så veldig mange band fra Japan, Korea og Kina at de må importere musikk, forteller Tom Hugo.

Men selv om musikken som blir skrevet i løpet av tre dagers camp i Kristiansand, er mest sannsynlig på engelsk, så kommer ikke det til å være hovedspråket til artistene som vil fremføre låtene.

– Når man skriver en ferdig låt på engelsk til Asia, så er det da noen som har i oppgave der borte å oversette til det lokale språket. Men de beholder noen ord, så du kan fort høre «I Love You, Baby» midt i, for eksempel, sier han.

Søknadsfristen for å melde seg på er fredag denne uken og det har allerede kommet inn mange gode forslag.

Hør mer her.