KRS247.no

Henter værvarsel...

Tror ikke på seier i Spellemann

Erlend Ropstad er nominert til Spellemannspris for tredje året på rad. I år, som tidligere år, har han liten til ingen tro på at han får med seg en statue hjem. Han tror at Susanne Sundfør vinner prisen som beste popsolist.

– Jeg er ikke akkurat noen favoritt. Hvis man er i samme kategori som Susanne Sundfør i år er oddsen veldig høy for at man stikker av med noen pris, sier Ropstad til KRS247.

Han hadde nok sett for seg at han hadde havnet i rockkategorien denne gangen, men Spellemann ville det annerledes. Han klager dog ikke.

– Det er helt i orden! Jeg skal ikke klage. Det er kjempestas å bli nominert, sier venndølen.

– Hva gjør du nå som Hanne Kolstø ikke er nominert?

– Ja, det er sant! Jeg må ringe henne. Det blir nok fest, men ingen å løpe hjem med i panikk for å spise kebab i hotellkorridorer klokka tre om natta. Det var høydepunktet på Spellemann både i fjor og året før der igjen.

Ropstad forteller at han nok er i ferd med å bli en vanenominert.

– De nominerer meg av gammel vane, virker det som. Jeg får jo ikke noen pris, ler Ropstad.

Sørlandsk bluesdominans

Av de tre nominerte i blueskategorien, er det to sørlandske alternativer. Ronnie Jacobsen fra Kristiansand er ett av dem, og han er godt fornøyd med nominasjonen.

– Dette var stas, sier Jacobsen.

Det er tredje gangen Jacobsen er nominert, og nominasjonen er en fin bekreftelse på at han, sammen med Richard Gjems, Øyvind Stølefjell og Robert Skoglund, har levert et godt stykke arbeid. Dessuten er han veldig glad for at han konkurrerer med Flekkefjordsbaserte Joe Rusi.

– Det synes jeg er veldig hyggelig. Det er godt å se at sørlandet også kan representere i hovedstaden, sier bluesmusikeren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/240509035″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/240512306″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]