KRS247.no

Henter værvarsel...

Starter ny releaseturné i februar

I helgen ble en ny turné for Janove Ottesen avsluttet med en konsert på Kick i Kristiansand og en konsert på Bluebox i Grimstad. Nå venter to måneder juleferie før en ny releaseturné starter, og vi her sørpå må vente på et nytt besøk av ham i anledning «Hengtmann»-turnéen.

– Det var vel at vi var her nå nettopp, så det blir kanskje litt for tett. Men jeg vet at vi skal på noen festivaler på Sørlandet, og det blir vel første og beste anledning. Men hvis ikke, så kjørte jeg som sagt fra Stavanger til Kristiansand for å spille her, så dere er jo hjertelig velkomne til å komme til Stavanger for å se oss der. Eller så kan dere kjøre til hovedstaden, sier Janove til KRS247.

Men du er for sent ute til å rekke konsertene i Stavanger, siden begge på Folken i februar er utsolgt.

– Det er bare å beklage, vi hadde lyst til å holde det litt eksklusivt, så det er en fantastisk fin situasjon å være i, men Kristiansand må bare vente kanskje litt, eller reise til hovedstaden på Rockefeller, for der er det billetter igjen, og det hadde kanskje vært en fin julegave det til sørlendingene, sier artisten som altså er aktuell med sitt nye album «Hengtmann» like over nyttår.

Innspillingen av albumet har, ifølge hovedpersonen selv, gått «smooth». Den har nemlig blitt gjort parallelt med turnéen.

– Du spiller jo konserter i helgene, så i ukene, altså mellom helgene, så har vi vært i studio. Enten har jeg vært der for å komponere og spille inn demo eller så har det vært for å spille inn sangene sammen med bandet. Eller så har det vært miksing av dette fortløpende. Sånn var hele sommeren, så det var egentlig ganske bra det. Fordi da var vi sammen hele veien, vi spilte i lag i helgene og vi laget ny musikk sammen i ukene, forteller Janove.

Og «Hengtmann» er en fortsettelse i kjent stil for Janove, med dramatikk og det er bare ett album han har laget som han ikke likte, nemlig «Maskineri» til Kaizers Orchestra.

– Da skulle jeg teste hvordan det var å ikke gjøre det. Det henger ikke sammen i det hele tatt tekstlig, og det likte jeg ikke. Så da gikk jeg rett tilbake til fiktive, konseptuelle tekster basert på fantasi og tekstuniverset jeg ser for meg. Og der trives jeg å være, komponere og skrive, så det tror jeg at jeg fortsetter med, avslutter han.

Hør hele intervjuet her.