Annonse

Slutt for Rockline


Foto: Helge Martin Markussen

Den siste platebutikken i Kvadraturen i Kristiansand, Rockline, legges ned fra 1. februar. Det er vemodig, men noe som måtte komme, sier eier Trond Hurvenes som har vært med i 25 år.

Butikken har holdt på i 30 år, og startet i sin tid i Festningsgata under navnet Platebaren. Etterhvert flyttet man til Dronningensgate, og skiftet navn til Rockline. I de siste årene har Skippergata vært tilholdssted for byens siste platebutikk.

– Vi har drevet med overskudd alle årene frem til nå, og da er det mitt ansvar som leder å si at nok er nok. Jeg kan ikke drive på kreditors regning for moro skyld, sier Hurvenes.

Fysiske plater er ut

Hurvenes mener Kristiansand er for liten for en platebutikk som kan drive godt. Selv om man på landsbasis ser et oppsving for vinyl-plater mener han grunnlaget i Sørlandets hovedstad er for smått.

– Det kan gå i storbyer som Oslo og kanskje Bergen, men det blir for lite her. Vi kan ikke leve av å se selge 10-15 vinyplater om dagen, sier han.

En institusjon

Rockline blir sett på som en institusjon i musikkmiljøet, og engasjementet etter at nedleggelsen ble kjent har vært enormt.

– Det har vært rørende å få alle meldingene på Facebook og andre sosiale medier. Det viser at vi har gjort noe riktig i alle de årene vi har eksistert, mener Hurvenes.

Siste dagen i januar er det helt slutt, da blir det gravøl.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar