KRS247.no

Henter værvarsel...

Green Carnation samler verden i Kilden

Når de lokale progrockerne i Green Carnation skal fremføre sitt gjennombruddsalbum «Light of Day, Day of Darkness» i Kilden, bestilles det billetter fra Ungarn, Irland, England, Finland, Tyskland, Danmark, USA, Kypros og Tyrkia i tillegg til Norge. Vokalist Kjetil Nordhus forteller om internasjonal etterspørsel etter bandet.

– Vi har vært spent på lanseringen av Kilden-konserten. Det er jo ikke noe en forventer som band at folk skal reise rundt halve kloden for å se en konsert i kalde og dyre Norge, sier Nordhus.

Han forteller om at bandet får meldinger på sosiale medier fra alle verdenshjørner hvor folk ber bandet om å spille i sine land, men det er ikke bare folk fra andre steder i verden som vil se bandet. Tall fra Kilden Teater- og konserthus tyder på at også det lokale publikummet ønsker å få med seg bandet på sin aller siste opptreden i 2016.

– Vi kommer til å ha solgt over halvparten av de tilgjengelige billettene bare i løpet av den første uka. Med tanke på at det er mer enn syv måneder til selve konserten, må jo dette anses som veldig bra, sier Nordhus.

– Hva med oppfordringene som kommer i sosiale medier?

– Det er jo ikke akkurat sånn at et band bare kan bestemme seg for å reise et sted. Det må være konsertarrangører som er villige til å betale nok penger. Vi er jo et halvt hiphop-crew. Vi er ni fast i reisefølget i Green Carnation. Men vi har valgt noen steder, sier Nordhus.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260199931″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]