Annonse

Green Carnation samler verden i Kilden


Bildet er fra Green Carnations konsert på Roadburn Festival i 2016. | Foto: Andrea Chirulescu

Når de lokale progrockerne i Green Carnation skal fremføre sitt gjennombruddsalbum «Light of Day, Day of Darkness» i Kilden, bestilles det billetter fra Ungarn, Irland, England, Finland, Tyskland, Danmark, USA, Kypros og Tyrkia i tillegg til Norge. Vokalist Kjetil Nordhus forteller om internasjonal etterspørsel etter bandet.

– Vi har vært spent på lanseringen av Kilden-konserten. Det er jo ikke noe en forventer som band at folk skal reise rundt halve kloden for å se en konsert i kalde og dyre Norge, sier Nordhus.

Han forteller om at bandet får meldinger på sosiale medier fra alle verdenshjørner hvor folk ber bandet om å spille i sine land, men det er ikke bare folk fra andre steder i verden som vil se bandet. Tall fra Kilden Teater- og konserthus tyder på at også det lokale publikummet ønsker å få med seg bandet på sin aller siste opptreden i 2016.

– Vi kommer til å ha solgt over halvparten av de tilgjengelige billettene bare i løpet av den første uka. Med tanke på at det er mer enn syv måneder til selve konserten, må jo dette anses som veldig bra, sier Nordhus.

– Hva med oppfordringene som kommer i sosiale medier?

– Det er jo ikke akkurat sånn at et band bare kan bestemme seg for å reise et sted. Det må være konsertarrangører som er villige til å betale nok penger. Vi er jo et halvt hiphop-crew. Vi er ni fast i reisefølget i Green Carnation. Men vi har valgt noen steder, sier Nordhus.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer