KRS247.no

Henter værvarsel...

Formoe feirer 40 år som artist med relansering

I 1975 hadde nok ikke Terje Formoe sett for seg at han 40 år senere skulle lansere seg selv som artist. Men det er nettopp det som har blitt gjort denne måneden med utgivelsen av samlealbumet «Timeglass» og det var faktisk ikke så vanskelig å finne de 17 låtene som skulle komme med på albumet.

– Utgangspunktet for «Timeglass» var å finne de låtene som jeg liker å spille fortsatt og som jeg tar med meg. Noen av sangene har jeg hatt med meg store deler av livet, og det er sanger som jeg rett og slett er glad i, sier Formoe til KRS247 som selvfølgelig også er glad i de 80-90 låtene som handler om Kaptein Sabeltann.

– Det er ikke en opphavsmann i verden som vil beklage en sånn suksess og jeg synes det er fantastisk morsomt og det er det fortsatt. Jeg har også fremdeles store ambisjoner med det, og jeg sitter og skriver både på filmhistorie og på stykket som skal spilles i Dyreparken til sommeren. Men som artist, så har jeg lyst å stå på scenen som meg selv, sier han.

En av låtene som ligger på samlealbumet, er en låt han skrev da han var 21 år gammel.

– Den heter «Morgen på Ågerøya» som jeg skrev etter å ha oppdaget Sørlandets skjærgård og vært en tur på Ågerøya og opplevd soloppgangen der, sier Terje Formoe som også jobber med helt nytt materiale i Paris.

– Det er en stor glede og en fryd. Jeg har jobbet med musikk sammen med Alf Emil Eik i over 35 år nå tror jeg og han bor i Frankrike. Og vi fant ut at det var bedre å leie et studio i Paris fremfor at han skulle komme hit hver gang vi ville jobbe sammen. På den måten får vi jobbet sammen med franske musikere og bli dratt inn i en litt annen kultur og kanskje en litt annen musikalsk retning. Jeg har vært der første økta nå nettopp. Jeg la to gitarer og en ukulele bak i bilen og kjørte til Paris.

Da han kom frem til studioet skal de ha vært i studio fra morgen til kveld i ni dager på rad. Og etter å ha vært hjemme en stund for å skrive flere låter, går turen tilbake til det franske studioet.

– Jeg skal skrive åtte låter til og på nyåret skal jeg ned til Paris igjen og gjøre en ny økt, sier Formoe, som planlegger å slippe den første singelen fra det kommende albumet i januar.

Hør hele intervjuet med Terje Formoe her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/232564215″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]