KRS247.no

Henter værvarsel...

Relanserer seg selv på nytt språk

22 år etter han først oppdaget musikken, er Atle Pettersen ute med musikk på et språk han burde ha gjort materiale på tidligere. Nå er han ute på en liten turné på skoler, lokalradioer og hjemme i stuer for å presentere seg selv på nytt, uten etternavn.

– Nå prøver jeg å profilere meg som bare Atle når det gjelder musikken, så får vi se hvordan det går, sier han til KRS247.

Men søker du på Facebook, er det mange «Atle» som dukker opp. Undertegnede måtte spesifikt søke på sider for å finne fansiden til Atle Pettersen.

– Ja, jeg må gå en runde der, jeg må snakke med noen viktige folk tror jeg. Kanskje jeg må smøre noen for å «bumpe» den siden litt lenger opp i søkefeltene til folk, sier artisten som slapp singelen «Usynlig» på fredag.

– Den reponsen har vært helt enorm. Jeg er litt sånn satt ut, fordi det er første gangen jeg opplever at folk faktisk ringer meg og sier «shit, den låta der var utrolig fin og den traff noe i meg,» og det er litt det som er magien med å synge på norsk, er at alle forstår hva du sier med en gang. Det blir liksom ikke bare masse ord som låter kult, men det blir faktisk et budskap da og det er utrolig bra at folk responderer og at man får respons på noe man har syntes har vært skummelt å gi ut da. For det er veldig ærlig og det er veldig nakent, sier Atle.

– Den er jo veldig lavmælt i forhold til vi har vært vandt med å høre fra deg?
– Ja, tekstmessig så er det jo til tider ganske mørkt, også begynner den ganske rolig, men det er jo en klassisk poplåtoppbygging. Det kommer et fint refreng også skal det komme et «drop» som skal smelle litt også skal vi tilbake litt ned igjen, men jeg føler det har blitt en låt som har blitt veldig dynamisk og fin. Jeg har jo produsert store deler av det selv, men har fått veldig bra hjelp av en som heter Jesper Borgen på produseringen som har blant annet gjort Alan Walker-ting, og han som har mikset Alan Walker og Sia, en svenske som heter Sören von Malmborg som er utrolig dyktig, så jeg har liksom klart å hanke inn et stjernelag på slutten. Så det er jo veldig, veldig kult, sier artisten og programlederen som drar videre hjem til en stue i Kristiansand for å spille der før turnéen fortsetter til Vestlandet.

Hør hele intervjuet her.

Hør «Usynlig» her.