Annonse

Rapper om Grim og forsvarer «loffen»


Foto: Glenn Th. Faannessen

Når rapperen Fidel Shisko Briceno skal snakke om barndommen, er det som om de første fem årene av skolegangen ikke betød all verden. For all del – Hånes bød på noe, men det er Grim som er stedet i rapperens hjerte.

Det blir tydelig når man lytter til teksten på hans siste singel, «Grim 4617». Når han gjester Radio Sørs studio, ender samtalen raskt opp med å handle om den omdiskuterte grimloffen. Hiphoperen mener det er en liten skandale at matretten er blitt forbudt på skoler i bydelen.

– Det er tull, mann. Det er ikke Grim uten grimloffen. Det er en del av kulturen på Grim. Når man gikk på ungdomsskolen og kunne gå på bakeriet og kjøpe lunsj. Det var loffen, liksom! Loffen med paprikachips, sier Briceno til KRS247.

Han mener i så fall det burde vært en grimloffen-dag hvor det var tillatt å spise klassikeren på skolen. Han utelukker ikke at en fremtidig låt skal handle om loffen, og han angrer litt på at den ikke pryder coveret på hans siste låt. Låta handler om barne- og ungdomstiden i et hardt og beryktet miljø. Etter å ha truffet de to bestekompisene, som han ikke har veldig mye kontakt med lenger, begynte ting å skje.

– Jeg husker da vi var kids at vi gjorde mye kødd. Det var mye 11- og 12-åringer ikke skal gjøre. Jeg tror det fortsatt ligger et par kartonger med sigg rundt i Grimsområdet som vi glemte. Jeg husker jo at skolen vår ble kåret til den verste i Norge. Jeg vil ikke si at jeg så delaktig i alt da, men jeg er ikke helt uskyldig heller, ler Briceno.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer