KRS247.no

Henter værvarsel...

Puls i en gammel papirhall

Det gamle industriområdet på Hunsøya i Vennesla rommer et konsertlokale i en gammel papirhall. PM 5, som det heter, skal være åsted for en langhelg med Pink Floyd, i regi av tribute-bandet Puls.

– En gammel papirmaskinhall har gitt visse utfordringer. Nå henger det eggekartonger overalt, og vi har spist egg i to år for å få til dette, spøker Geir Sandaker.

Det har vært litt jobb med å lage et fullgodt konsertlokale av den gamle industrihallen, men etter hvert har man klart å dempe bassreflekser og slikt.

– På generalprøven på onsdag låt det kanon, forteller Sandaker.

Når man er tribute-band, ligger det forventninger ute blant blodfansen. Det har Per Ove Åteigen også merket seg.

– Det du merker er at det er mange som legger merke til små detaljer som kanskje vi ikke har lagt merke til, sier Åteigen til KRS247.

Han snakker også om de mange forventningene som kommer fra de som er hard core, og det kommer stadig ønsker og forespørsler om konkrete låter. Dersom man venter seg en blåkopi av Pink Floyd, så er kanskje Brit Floyd mer din kopp med te. Puls har kanskje risikert å støte fra seg den mest innbitte fanskaren til Pink Floyd, men det er viktig for bandet å presisere at de er tro mot låtene og versjonene.

– Det handler mer om at vi er litt for slappe til å øve inn tone for tone. Det er gøyere å improvisere, humrer Sandaker.

– Vi har fokusert på fra dag én at vi skal ha vår spillefrihet. Vi skal ha de gjenkjennelige riffene og solopartiene. Vi skal gjøre de pliktløpene, og så har vi frie tøyler etterpå. Vi konsentrerer oss mer om å tolke de på vår måte, og ikke tone for tone slik som Brit Floyd der det er identisk med Pink Floyd.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/321071942″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]