Annonse

Psykisk syke menneskers historie i låtformat


Sørlandsrapperen Harlekin - FOTO: Gino Bless

Sørlandsrapperen Kjetil Hatletveit aka Harlekin fikk folk som slet med selvskading, bipolar lidelse og den nevrologiske lidelsen ME til å skrive en stil om sine liv. Disse tekstene ble til låta Kan Du Se Meg Nå. Alle salgsinntektene fra låta går til Rådet for Psykisk Helse.

– Jeg hadde ikke all verdens erfaring og kunnskap til disse lidelsene. Når man ikke vet så mye, blir det litt skummelt. Jeg ønsket å heve mitt eget og andres kunnskapsnivå, forteller Hatletveit.

Ærefrykt for materialet

Coveret er designet av Gino Bless - FOTO: Håkon Wibergh

Coveret er designet av Gino Bless – FOTO: Håkon Wibergh

Han var obs på det han gjorde. Det kunne fort bli fryktelig feil når slike historier skal oversettes til raptekst.

– Det er jo veldig sensitivt og veldig skummelt for veldig mange. Som artist må man likevel tørre å ta de stegene, bare de ikke blir for store.

Hatletveit legger mye arbeid ned i research når han skriver låter som dette.

Well researched hiphop?

– Haha! Jeg føler at jeg ikke kan sitte og snakke om disse tingene om jeg ikke har en viss peiling. Jeg har lest meg opp, og det synes jeg at jeg må!

Hør hele intervjuet, og låta Kan Du Se Meg Nå, her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar