Annonse

Neil Young til Ravnedalen


Ragged Glory, her fra Handverkeren 2012. | Foto: Roy Søbstad

Stjerna sjøl kan være vanskelig å få med seg live. Når tributebandet Ragged Glory går på scenen, hagler lovordene fra ihuga Neil Young-fans. I kveld kan du oppleve Neil Youngs musikk utført av veldig lojale cover-musikere.

– Man skal være veldig godt forberedt. I fjor møtte vi en som mente han hadde samtlige Neil Young-skiver, og kjente ikke igjen en eneste låt, forteller gitarist Trond Breen.

Breen deltar selv i flere andre kjære tributeband i Kristiansand, og han har gjenskapt Led Zeppelin og Black Sabbath på scener i byen. Likevel er det noe spesielt med «grungens gudfar».

– Det er en artist med en vanvittig stayer-evne og som har en katalog som holder såpass ujevn kvalitet men likevel såpass mye god kvalitet til at vi kan plukke ut to timer med de absolutt beste perlene, sier Breen.

– Hvilken del av Neil Youngs musikkunivers er det beste, synes du?

– Folk sier jo at han er grungens gudfar, og det er nok den delen av katalogen hans vi skal ta mest for oss. Den litt elektriske og litt mindre kontrollerte delen av hans materiale.

Breen tror mange trekkes til Young, også i nyere tid, grunnet det at musikken ikke er perfekt.

– Jeg tror det er den menneskelige siden ved musikken. Han gjør feil, og ting kan bli veldig surt til tider. Likevel skriver han så fine låter. Som musiker har man jo også lyst til å høre mennesket bak det vi hører. I dag er jo alt klippet og limt digitalt, plassert opp mot metronom og autotune. Da er det godt å høre det som er rent menneskelig, sier Breen.

Konserten starter klokka 2100 på Café Ravnedalen.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer