Annonse

Musikkstudenter med maratonkonsert


Studentene fra klassisk musikklinje ved UiA har holdt konsert også i kjelleren til rådhuskvartalet. Foto: AK Danielsen

De siste årene har det oppstått et nytt vårfenomen her i byen: Studenter holder konserter rundtomkring i byen i regi av kammermusikkuka. Den avrundes i år med en tre timer lang konsert fredag den 27. mars klokka 19.

– Det har vært veldig spennende å utforske forskjellige steder å spille, å hilse på nye mennesker og å synge i mange varierte situasjoner. Det er veldig lærerikt, og så er det selvfølgelig gøy å få lov å spille med hverandre, å få spille i grupper, sier Signe Bødtker.

Foto: AK Danielsen

Fra venstre: Signe Bødtker, Mathias Tvedten, Kristiane Valborgland, Viktoria Helleland, Elise Stensrud og Ørjan Madsen Foto: AK Danielsen

Til vanlig går hun og de hun spiller sammen med denne uka på klassisk musikklinje ved Universitetet i Agder. Medstudent Ørjan Madsen forklarer hvordan kammermusikkuka ble til:

– Det er en erstatning for et fag vi ikke har tid til å ha i studieplanen vår, så da valgte lærerene at vi skulle få lov til å lage en kammermusikkuke for å erstatte det faget, sånn at vi fremdeles kan spille med hverandre og gjøre noe gøy sammen som studenter

Det blir ikke satt noen karakterer på innsatsen til studentene i kveld, dessuten er konserten gratis. Det skal bli spilt både gammel og ny musikk, fra kjente og ukjente komponister.

– Det som er moro med denne konserten er at folk får spille det de har lyst til å gjøre, det er ikke noe lærerne sier vi skal gjøre, sier student Mathias Tvedten.

 

Hør radioinnslag her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer