KRS247.no

Henter værvarsel...

Musikkstudenter med maratonkonsert

De siste årene har det oppstått et nytt vårfenomen her i byen: Studenter holder konserter rundtomkring i byen i regi av kammermusikkuka. Den avrundes i år med en tre timer lang konsert fredag den 27. mars klokka 19.

– Det har vært veldig spennende å utforske forskjellige steder å spille, å hilse på nye mennesker og å synge i mange varierte situasjoner. Det er veldig lærerikt, og så er det selvfølgelig gøy å få lov å spille med hverandre, å få spille i grupper, sier Signe Bødtker.

Foto: AK Danielsen

Fra venstre: Signe Bødtker, Mathias Tvedten, Kristiane Valborgland, Viktoria Helleland, Elise Stensrud og Ørjan Madsen Foto: AK Danielsen

Til vanlig går hun og de hun spiller sammen med denne uka på klassisk musikklinje ved Universitetet i Agder. Medstudent Ørjan Madsen forklarer hvordan kammermusikkuka ble til:

– Det er en erstatning for et fag vi ikke har tid til å ha i studieplanen vår, så da valgte lærerene at vi skulle få lov til å lage en kammermusikkuke for å erstatte det faget, sånn at vi fremdeles kan spille med hverandre og gjøre noe gøy sammen som studenter

Det blir ikke satt noen karakterer på innsatsen til studentene i kveld, dessuten er konserten gratis. Det skal bli spilt både gammel og ny musikk, fra kjente og ukjente komponister.

– Det som er moro med denne konserten er at folk får spille det de har lyst til å gjøre, det er ikke noe lærerne sier vi skal gjøre, sier student Mathias Tvedten.

 

Hør radioinnslag her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/197953240″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]