Annonse

– Målet er Spellemann i 2018


Foto: Simen Løvgren

Bandet Kelvin har sitt utspring fra Rytmisk Linje ved Universitetet i Agder, og har holdt sammen i snart 2 år. De satser på elektronisk poprock på en annen måte enn det man har hørt før, i følge dem selv. 

– Vi likte den elektroniske musikken som topper hitlistene, men vi ville prøve å spille den med vanlige instrumenter, forteller gitarist Nicholas Van-Eck til KRS247.

I den senere tiden har man implementert datamaskiner og samplere mer og mer.

– Vi skiller veldig på livesettet og det som skal komme på plate etterhvert, sier Van Eck.

Vokalist Oda Ulvøy har en litt annen inngang til musikken enn de fleste som studerer på UiA.

– Jeg hadde ikke musikk på videregående og kunne ikke lese noter før jeg passerte 20, sier Ulvøy som ikke kjenner seg helt igjen i «flinkis-stempelet» som ofte blir plassert på studenter fra musikklinja på UiA.

Utfordringen for band som blir dannet i forbindelse med studier er at man etter endt studietid ender på flere kanter av landet, det tror ikke de to skal bli noe problem for Kelvin.

– Det er allerede bestemt at én skal til Bergen og én til Flekkefjord, mens resten skal fortsette å bo i Kristiansand, forteller Van Eck.

Det løser de ved å jobbe sammen på digitale plattformer.

– Da ser vi ikke hverandre ofte nok til at vi blir leie av hverandre, sier Ulvøy spøkefullt.

Nå reiser de fem på turné til Østlandet der de skal spille konserter i blant annet Fredrikstad og Oslo. Men det store målet er Spellemann i 2018.

– Jeg har en post-it lapp der det står Spellemannspris om tre år, så det er det store målet, forteller Van Eck.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar