KRS247.no

Henter værvarsel...

Løvland om musikken, boka og kunsten

Rolf Løvland er en av Norges fremste musikkeksportører, og har turnert store deler av verden. Etter jubileumskonsertene for Secret Garden i Kilden, har Radio Sør og KRS247 slått av en prat med komponisten, låtskriveren og hitmakeren.

– Det var en utrolig velkomst. En følelse av å bli tatt godt imot hjemme. Det var godt å kjenne på det, sier Løvland etter konsertene i Kilden.

Han omtaler seg selv som en prosjektperson, og liker å ha ting å henge fingrene i. Secret Garden ble et langt prosjekt.

– Det begynte med en lidenskap, tror jeg. Jeg hadde jobbet for det meste med popmusikk, for NRK og plateselskapet hvor jeg produserte, arrangerte og skrev. Så følte jeg vel et behov for å ha noe som var MIN musikk innimellom prosjektene.

Etter å ha møtt Fionnuala Sherry under Eurovision Song Contest i Irland. Hennes artistbakgrunn fikk Løvland til å innse noe.

– Det møtet resulterte i at jeg så at dette prosjektet kan kanskje ha livets rett. Hun kom og ga det en artistisk dimensjon. Jeg er ingen artist, jeg er en komponist og en bakmann. Hun er en fantastisk artist, og dermed begynte det å demre for meg at jeg hadde mye musikk som kunne bli et fint prosjekt som jeg følte veldig nært meg selv.

– Komponister er jo ofte opptatt av detaljene. Bandsammenhengen er jo litt annerledes enn orkestersammenhengen sånn sett.

– Interessant tanke, det. Orkesteret må være regissert og detaljstyrt. Ethvert strøk må være beskrevet, hver dynamiske detalj skal være beskrevet for et orkester. Samtidig lever vår musikk av å være litt intuitiv. Mitt band får ikke ei note med beskjed om at sånn skal det være. En bruker medlemmene med sin intuisjon, forståelse og ansvarsfølelse i musikken. Jeg tror at akkurat det punktet der mellom det litt åpne, løse og personlige og det regisserte er noe som beskriver vår musikk.

Hør hele intervjuet her, hvor Løvland blant annet snakker om arbeidet med boka hans.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221706916″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]