KRS247.no

Henter værvarsel...

Love Exit Orchestra med nytt album

Det lokale jazzensemblet, kort kalt LEO, er ute med sitt debutalbum. De omtaler seg selv som mer enn et orkester, og er allerede klare på at det kommer enda et album om ikke fryktelig lenge.

– Nå er vi utrolig glade for å være ute med debutplaten vår. Det ligger masse arbeid bak, og vi begynner allerede å planlegge neste, sier vokalist og låtskriver Sheila Simmenes til KRS247.

Trompetist Tore Bråthen har vært med siden starten, og mener bandet har blitt mer enn et orkester.

– LEO er litt mer enn et orkester. Vi har holdt på noen år. Vi kjenner hverandre godt og er blitt nesten en slags familie, forteller Bråthen.

Det er litt av en prosess å skrive ei jazzplate. Tore forteller at det begynner med at Sheila som kommer med en låt som bassist Fredrik Sahlander ser nærmere på. Deretter går den videre til resten av bandet. Den kreative prosessen presser alle bandmedlemmene på væskebalansen.

– Masse kaffe, masse vin, masse stearinlys og det er veldig hyggelig, sier trompetisten.

– Det er en plate som passer veldig fint i sommermånedene og inn i vinteren. Det er egentlig en helårsplate. Det er det som er deilig med den! Den er veldig anvendelig og lyttervennlig. Det er lett å finne en anledning der den passer inn, forteller Sheila.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261500550″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]