Annonse

– Låter mer som oss selv denne gangen


Tenderleaves slipper nytt album i februar. Even Øygarden (venstre) og Geir Kongshaug

Tenderleaves er plateaktuelle igjen. Bandet som før har gjort ting stort i studio, stripper nå ned for å gjøre det lettere å fremføre live.

– Det startet nok mest pragmatisk, forteller vokalist Even Øygarden.

Bandet forteller at de prøver å spille duokonserter med vokal sammen med enten gitar eller piano. Det får man til i Tenderleaves, med Even Øygarden og Geir Kongshaug på scenen. Hva så med å gjøre det enkelt i studio så man slipper å rekonstruere hele låter?

– Vi prøver å spille en del konserter med kun meg og Geir. Da har vi for eksempel ingen trommer som kan brukes som virkemiddel. Så tenkte vi at dette kunne vært gøy å gjenskape dette på plate, sier Even mens Geir nikker.

– Vi liker også mye musikk uten trommer, så vi syntes jo at det var gøy å prøve oss uten, supplerer han.

Folk-forsterkninger

Duoen har fått hjelp til både studio- og livearbeid fra Mads With og Petter S. Tysland som i sin tid kjørte akustiske søndager på Pir6.

– De er gode på koringer og på sine instrumenter. Særlig koringa gir oss et løft. Vi ønsker å gjøre konserter med de også, forteller Øygarden.

Hør hele intervjuet her, det bandet blant annet benekter at de har gjort det enklere for seg selv på kommende album. Til slutt får du også høre singelen (I’ll take That) California Blues.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar