KRS247.no

Henter værvarsel...

Lager ny låt før hver øving

Etter sommerens innbrudd ligger ikke The Violent Years på latsiden. Hver gang bandet møtes til øving, blir en ny låt spilt inn. Det er en arbeidsform de trives med.

– Jeg føler det alltid har vært sånn. Det har vært sånn i 20 år. Man lager nye sanger hele tiden. Men det er det å gå fra å lage låta, få den inn og spille den inn. Så det er mye som må klaffe, men det handler bare om å bestemme seg for å få det til, sier vokalist Kenneth Bringsdal til KRS247.

Skjærtorsdag er de klare for å presentere mye av det materialet som egentlig var klar til slipp allerede i fjor sommer. Til høsten kommer bandets andre album og de må innrømme at de fremstår litt annerledes musikalsk nå enn de gjorde for fire år siden da «Trying To Get Over» ble sluppet.

– Vi er fortsatt de samme i Violent Years, men vi har forandret litt retning, sier bassist Lars Erik Humborstad.

The Violent Years er også kjent for lange konserter, men årets første konsert er litt kortere.

– I fjor så endte vi på nesten tre timer. Det var ikke sunt å være der oppe, oksygennivået ble veldig lavt. Jeg hørte rykter om at vi hadde vår første konsert hvor ei jente besvimte. Ikke på grunn av oss, men på grunn av for lite oksygen. Men det gjaldt nok de fleste. Så vi skal spille litt kortere, for å spille «hitene» våre og de to nye, forklarer Bringsdal.

En av de nye låtene, heter «Terror & Denial» og er kanskje passende med tanke på situasjonen i verden nå, men den handler mer om terroren i hjemmet og den indre terroren.

Hør mer om at The Violent Years er tilbake her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/254401775″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]