KRS247.no

Henter værvarsel...

Klar med sitt femte soloalbum

«Snart gryr en dag» er er tittelen på Sveinung Hølmebakk sitt nye soloalbum, og dette blir hans femte som soloartist.

– Det er litt sånn at når man går i studio, så skal man ha en veldig klar idé. Det hadde jeg på de fire foregående platene, at nå skal jeg gjøre den type reportoar eller med den besetningen. Men denne gangen hadde jeg lyst til å gjøre de sanggene jeg gjør på konsert. Dette spenner fra vise til opera og det er både kristne sanger og ikke-kristne sanger. I tillegg er det tre sanger som jeg har skrevet selv, sier Hølmebakk.

Sveinung Hølmebakk er i tillegg til sine egne utgivelser også kjent som ett av medlemmene i Nordic Tenors. Han er veldig glad for at det å være soloartist lar seg kombinere med vokalgruppen.

– Ja, for 12 år siden når Nordic Tenors begynte la jeg litt solokarrieren på hylla. De siste par tre årene har jeg kjent et behov for å stå litt alene på scenen igjen. Så da satte jeg i gang og begynte å lage egen musikk og nå er resultatet mitt femte album.

Sveinung Hølmebakk skriver endel av musikk selv, og i sangene sine synger han om kjærligheten både til personer, og steder. Hølmebakk som opprinnelig er fra Karmøy hyller hjemstedet sitt, men også Skudneshavn har fått sin hyllest. Noen sanger er mer personlige som sangen » Usynlige spor «, en sang han laget da hans far ble alvorlig syk, og ble liggende i koma etter en hjerneblødning.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215835189″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]