Annonse

Klar med sitt femte soloalbum


Sveinung Hølmebakk er et av de tre medlemmene i Nordic Tenors. I 2015 kom han med sin femte soloalbum "Snart gryr en dag" (Foto: Heidi Rosander)

«Snart gryr en dag» er er tittelen på Sveinung Hølmebakk sitt nye soloalbum, og dette blir hans femte som soloartist.

– Det er litt sånn at når man går i studio, så skal man ha en veldig klar idé. Det hadde jeg på de fire foregående platene, at nå skal jeg gjøre den type reportoar eller med den besetningen. Men denne gangen hadde jeg lyst til å gjøre de sanggene jeg gjør på konsert. Dette spenner fra vise til opera og det er både kristne sanger og ikke-kristne sanger. I tillegg er det tre sanger som jeg har skrevet selv, sier Hølmebakk.

Sveinung Hølmebakk er i tillegg til sine egne utgivelser også kjent som ett av medlemmene i Nordic Tenors. Han er veldig glad for at det å være soloartist lar seg kombinere med vokalgruppen.

– Ja, for 12 år siden når Nordic Tenors begynte la jeg litt solokarrieren på hylla. De siste par tre årene har jeg kjent et behov for å stå litt alene på scenen igjen. Så da satte jeg i gang og begynte å lage egen musikk og nå er resultatet mitt femte album.

Sveinung Hølmebakk skriver endel av musikk selv, og i sangene sine synger han om kjærligheten både til personer, og steder. Hølmebakk som opprinnelig er fra Karmøy hyller hjemstedet sitt, men også Skudneshavn har fått sin hyllest. Noen sanger er mer personlige som sangen » Usynlige spor «, en sang han laget da hans far ble alvorlig syk, og ble liggende i koma etter en hjerneblødning.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer