Annonse

Kan få sin andre Spellemann


Terje Formoe har opnådd stor suksess med Kaptein Sabeltann og skal dele sine erfaringer. Foto: Martin Engamo

Terje Formoe er nok en gang nominert til Spellemannsprisen som deles ut i Stavanger denne helga. Utrolig nok har han bare vunnet én gang tidligere, men blir ikke skuffet om han blir holdt utenfor denne gangen også. 

– Det er en liten skuffelse med en gang, men det går fort over. Så vinner jeg festen etterpå, sier Formoe som innrømmer at han har følt at han burde vunnet priser han har vært nominert til.

Formoe står bak et utall sanger for barn somDen Blaa Planetenlever sitt eget liv. Ikke minst «julius-sangen» som han skrev for 32 år siden. Den brukte han bare to timer på.

– Jeg tror nesten de færreste vet at det var jeg som skrev den låten, og den lever sitt eget liv. Men det synes jeg bare er moro.

Framtiden er eget selskap

Platen, Den Blaa Planeten, er gitt ut på eget selskap, noe Formoe mener er fremtiden for norske artister.

– Uten tvil. Det er en voldsom vekst i uavhengige selskaper, og det er første gangen jeg gjør dette siden 1980. Så er det også slik at jeg eier alle masterene til sangene mine, og når avtalene med plateselskapene går ut til neste år vil Kaptein Sabeltann og alt annet jeg har gjort komme ut på eget selskap, forteller han.

Ny plate fra Paris?

Formoes neste prosjekt kan bli ganske så annerledes fra det han har vært kjent for tidligere. Tanken er å reise til Paris for å spille inn plate der sammen med sin mangeårige produsent Alf Emil Eik.

– Det er en drøm jeg har hatt om å vende tilbake til mine musikalske røtter og spille musikk for voksne igjen. Om jeg får det til så blir det nok litt franskinspirerte toner, og kanskje en fransk gjesteartist på en av låtene, men det blir på Norsk, sier Terje Formoe.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar