KRS247.no

Henter værvarsel...

Intime konsertopplevelser på toppen av Odderøya

Kun 50 billetter blir lagt ut til konsertene i Haubitz Hall Salongen. Billettene koster litt mer, men publikum får til gjengjeld et nært møte dem som står på scenen.

Siden i fjor høst, har musikerne Kjetil Grande og Morten Martens arrangert konserter i det nesten 100 år gamle huset, der sistnevnte driver sitt lydstudio «The Lodge». Alle de seks første konsertene er blitt utsolgt god tid i forveien, med navn som Jonas Alaska, Thom Hell og Hanne Kolstø. Den 6. mars stod Erlend Ropstad på scenen, han ba sjøl om å få komme.

– Det blir veldig spesielle konserter, sier Kjetil Grande og forklarer: – De fleste artistene som spiller her, de spiller på Kilden om de kommer til byen. Så her blir de litt sånn: «Å, jøss, skal vi spille i dette lille rommet med folk så tett!» Det gir alle, både artister og publikum, en helt annen opplevelse. Artistene blir mer personlige når de har folk helt tett på deg.

40-talls preg 

Haubitz Hall Salongen Foto: Arild Danielsen

Haubitz Hall Salongen Foto: Arild Danielsen

Under konsertene kan folk sitte på scenen, den utgjør halve stua, eller de kan la seg synke ned i dype sofaer fra 40-tallet. Kikker man seg rundt, bærer også resten av interiøret tydelig preg av 40-tallet.

– I utgangspunktet ble ikke rommet innredet for at vi hadde en idé om et førtitallskonsept der artister kunne komme og spille, sier Kjetil Grande og fortsetter: – Dette rommet har jo sett sånn ut i flere år allerede, men jeg tror at helhetsopplevelsen er viktig, det er koseligere å se artistene i disse omgivelsene enn i konferanserommet på et av byens hotell.

Nye som arrangører

Det hvite trehuset har fått navnet sitt etter haubitskanonene som tidligere sto på utsiktspunktet i nærheten. Til vanlig tar det i mot musikere som skal bruke lydstudioet, men en gang i måneden gjøres studio om til bar og musikere blir til konsertarrangører.

– Det har vært utrolig gøy! Sier Morten Martens. – Vi er jo musikere, så vi har aldri vært arrangører, det er gøy å få erfaring i å arrangere konserter.

Begge bruker kontaktene sine for å booke artister, foreløpig har det vært flest lokale navn på plakaten.

– Vi ønsker å få store nasjonale navn etter hvert, sier Martens.

Bruker nettet

Med seg på laget har de to også fotograf Arild Danielsen. Han filmer deler av konserten som så blir lagt ut på nett. Internett har også vært viktig for å spre informasjon om programmet til Haubitz Hall Salongen. Hvem som skal holde månedens konsert, blir kunngjort via Facebook. Dessuten er det kun mulig å kjøpe billetter på nett.

På ryktebørsen

Det er gradvis flere og flere som har oppdaget Kristiansands nye konsertlokale uten at det er blitt annonsert eller reklamert for.

– Det er vel kanskje litt hemmelig, sier Morten Martens. – Men vi tenker at folk prater med vennene sine, så det blir kanskje større etter hvert.

– Vi har jo god tid, legger Kjetil Grande til. – Dette er ikke ei gullgruve for oss, for oss er dette gøy! Vi har tid til å bygge dette opp sakte. Det er dessuten med på å gjøre det kult at folk snakker med hverandre om det.

Kveldens konsert med Erlend Ropstad ble utsolgt for over to uker siden, neste konsert i Haubitz Hall Salongen blir 24. april. Da kommer Mikhael Paskalev.

 

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/194360827″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]