Annonse

– Håper jeg kan spille for dere i Kristiansand snart


Foto: Alf Otto Fagermo

Hun er egentlig fra Sandefjord og skulle egentlig studere historie, men ble artist via Noroff i Kristiansand. Snart kommer musikkvideoen til Ida Steins hit «Are We Changing» som ble til på en litt spesiell måte.

– Vi startet et «crowdfunding»-prosjekt hvor vi bad folk om å donere penger som skulle gå til musikkvideo. Det tok to uker, så hadde vi fått inn 15 000 kroner, sier Stein til KRS247.

Arbeidet med musikkvideoen startet allerede i april og nå er den ferdig innspilt og skal lanseres i løpet av september. «Are We Changing» er selve hovedsporet på EPen «Changing» som ble sluppet i mai. Den fikk raskt gode tilbakemeldinger og nådde 1. plass på iTunes sin toppliste over elektronikaalbum.

– Jeg fulgte faktisk ikke med på iTunes fordi jeg hadde aldri trodd EPen ville få noe listeplassering i det hele tatt. Men produsenten min og teknikeren min i Tyskland satt og fulgte med. Det er utrolig inspirerende å få så gode tilbakemeldinger, sier hun.

Karrieren startet i 2012 i Kristiansand da hun kom i kontakt med Lars Sparby ved en tilfeldighet.

– Jeg studerte historie på HiA, selv om det var musikk jeg egentlig ville drive med. Jeg hadde begynt å skrive noen egne låter og spilte på noen konserter rundt i Kristiansand. Så oppdaget jeg en konkurranse Noroff hadde og meldte meg på denne. Da fikk jeg kontakt med Sparby, som har hjulpet meg mye de siste tre årene, sier Ida Stein som har fått hjelp fra Bent Ivar Depui Tversland til å gi ut musikken sin.

Hun tilbringer mye tid i Oslo, hjemstedet Sandefjord og i Köln, men hun håper på å komme tilbake til Kristiansand.

– Jeg jobber med å få til noen spillejobber her, så forhåpentligvis vil folk kunne få høre meg live her, sier Stein.

Hør Ida Steins låt «Are We Changing» her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer