KRS247.no

Henter værvarsel...

Gir sørlandske artister fotfeste i Danmark

SØRF har sammen med festivalen SPOT og konsertstedet 1000Fryd i Danmark gitt sørlandske artister en musikalsk vei til Danmark. Lokale artister og band får vise seg frem i forkant av Danmarks største musikkbransjefestival, på sitt eget litte PitSPOT.

– Vi har ganske målrettet jobbet med nettverk og kontakter i Nord-Danmark, spesielt, men også ned til Aalborg og København, sier daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus, til KRS247.

Daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus. | Foto: Arkiv

Daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus. | Foto: Arkiv

I flere år har organisasjonen hatt et lite stopp på vei ned til SPOT-festivalen, der dansk musikkbransje og -presse samles for en dansk utgave av Bylarm. Nå skal det lille stoppet oppgraderes til PitSPOT, og bli en helt unik event for sørlandske artister på vei til SPOT og Danmark. Danmark er nemlig et naturlig sted å søke til for de sørlandske artistene som ønsker seg ut på kontinentet. Det er like langt til Aalborg som til Oslo med offentlig transport, men veien videre til resten av Europa er kortere fra Aalborg enn fra Oslo.

– Vi ønsket å dyrke frem det nettverket, forteller Nordhus.

– Hva vil dette si for sørlandske artister og musikkliv?

– Det er første gang vi gjør noe mer ut av dette. Vi har invitert med to acts, Oakland Rain og KELVIN. Sistnevnte skal jo spille på SPOT-festivalen og, og det er det første Kristiansandsbaserte bandet som har spilt der siden Honningbarna og da Hanne Kolstø spilte for to-tre år siden. Vi ønsker også å invitere med oss både festival- og konsertarrangører og musikkutøvere fra regionen til å ta en del i det nettverket som er gatewayen til Danmark og Europa.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257428625″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]