KRS247.no

Henter værvarsel...

Gir seg som artist for godt

«Slutten på en lang reise» beskriver Bent Ivar Tversland det som nå skjer når han bare to måneder etter et slags comeback, legger gitaren på hylla og slutter med konserter for å fokusere mer på jobben som produsent og låtskriver.

– Grunnen til at jeg tar denne avgjørelsen er at nå har jeg holdt på i nesten ti år. Begynte her på Samsen da jeg begynte å øve, og da var jeg 23, nå er jeg jo pluss 10. Jeg kjenner at både opplevelser har satt seg, jeg har oppnådd veldig mye av de målene jeg hadde, jeg har spilt på festivaler for både 10 og flere tusen og har spilt inn to album som jeg er veldig stolte av, spilt inn masse singler og EPer, og møtt utrolig mange fine folk. Men jeg kjenner nå at jeg trenger å tenke litt annerledes. Nå har jeg et selskap i bakgrunnen som jeg holder på med, som tar veldig mye tid. Jeg trenger litt fokus, sier Tversland til KRS247.

Beskjeden har slått ned som lyn fra klar himmel for det fleste, for det er bare to måneder siden han besøkte Radio Sør sist for å presentere ny musikk.

– Jeg tror ikke det lå i kortene at jeg skulle gi meg da, nei. Men jeg kjente på kroppen at, altså muskulaturen min den er litt sånn progressiv. Jeg har en muskelsvinndiganose som heter CMT (Charcot-Marie-Tooth) og jeg merker at det å reise, og spesielt det å bo på Evje, at det kan være veldig tungt, og jeg har kjent på det ganske lenge. Men jeg hadde ikke gått inn for noe direkte valg enda før nå i sist uke, forteller Bent Ivar Tversland.

Han kommer til å gi seg med å spille musikk som utøvende musiker, men han kommer ikke til å slutte å skrive musikk. Det er en forsikring han kan stå for. Og det betyr også at han aldri kommer til å spille konserter igjen.

– Det blir iallfall ikke noe jeg skal organisere selv, sier Tversland.

Hør hele intervju her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/324267662″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]