KRS247.no

Henter værvarsel...

Fra «Jul i Sør» til «Vår Jul»

Maria Arredondo og Torstein Sødal legger ut på en nasjonal juleturné i år. Tidligere har paret turnert i sørlandske trakter i en årrekke, men nå skal duoen synge julen inn i store deler av Norge. Det forandrer likevel lite når det handler om julestria.

– Den begynte jo i mai eller juni. Eller noe sånt, humrer Torstein Sødal.

Paret begynner å planlegge julekonsertene ganske tidlig, og jo nærmere man kommer turnéstart jo mer intensiverer de øving og terping. Det er september, oktober og november som er de mest hektiske månedene rent musikalsk. Når turneen starter, er det meste fryd og gammen.

– Når vi er har laget konserten ferdig og skal ut på turneen, er jo det egentlig det koselige. Da treffer vi masse koselige folk, og får sunget julemusikk og får oppleve litt av jula i Egersund, Kristiansand og mange andre steder, sier Maria.

– Hvordan oppleves det å bli nasjonale?

– Det er fantastisk! Vi gleder oss veldig. Vi har vært ute og reist på juleturné i sikkert fem år, Torstein og meg. Martin Halla kom med i fjor. I år skal vi besøke mange fine plasser, selv om det ikke er så veldig mange på Sørlandet. Åseral, Kristiansand, Arendal og Tvedestrand. Vi er veldig klare for dette. Vi har øvd, pugget tekst og øvd litt til før alvoret begynner.

Alvoret skal også spres ut til noen heldig utvalgte på denne turneen. Paret har søkt duettpartnere til Maria. For hvert konsertsted skal en heldig makker få synge Himmel På Jord sammen med den kjente artisten. Dette var noe både Maria og Torstein ønsket.

– Vi hadde ingen klare formeninger om hvem som skulle være med på duetten, heller. Det var ingen talentkonkurranse på noen måte. Vi vurderte alle som ville prøve, og vi gikk på magefølelsen, sier Torstein.

Noe må ofres i jula
Når man lever livet som omflakkende artist som synger julen inn for alle andre, krever det at man gir avkall på noe. Julefeiringen rekker aldri å bli helt A4-idyllisk. Maria legger ikke skjul på at det er enkelte ting ved den mer ”vanlige” jula som er savnet.

– Det er for eksempel det å ikke bake julekaker og det å pynte til jul. Det er ikke i nærheten av syv sorter hjemme, og vi er jo så sjelden hjemme selv. Julegavene handlet jeg i september, sier Maria.

– Men det er jo utrolig deilig å slippe stresset på lille julaften, supplerer Torstein.

Gaver
Maria og Torstein gjør seg tidlig ferdig med julegavene. Turnépartner Martin Halla kjøper inn julegaver mens han er med på turneen, men det har ikke Maria tålmodighet til. Hun orker ikke å vente så lenge.

– Jeg gjør ikke det. Jeg gjør meg ferdig med det tidlig. Jeg klarer ikke vente, for jeg gleder meg så veldig til gavene, ler Maria og skryter av sin ektefelles julegavesans.

– I fjor kjøpte han brusmaskin til meg. Det er dritgøy!

Vår Jul kommer til Kristiansand Domkirke 14. desember. I skrivende stund er det blitt satt opp ekstra forestillinger i Ålgård og Tananger, de to konsertstedene før Kristiansand.